ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε το αυτοκίνητο των αγνοουμένων στο Μεσολόγγι

Βρέθηκε το αυτοκίνητο των αγνοουμένων στο Μεσολόγγι
Βασίλης Γρατσάνης (δεξιά) και Γιάννης Κορδώσης (αριστερά) Social Media

Αναποδογυρισμένο, μέσα σε αρδευτικό κανάλι με δύο μέτρα νερό, κοντά στο χωριό Κατοχή στο Μεσολόγγι, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το όχημα των δύο φίλων που είχαν εξαφανιστεί από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. 

Το αυτοκίνητο είχε προηγουμένως βγει από την πορεία του και ανατραπεί εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του τους Βασίλη Γρατσάνη και Γιάννη Κορδώση.

O θάνατος του 35χρονου, Βασίλη Γρατσάνη, μετά την ιατροδικαστική νεκροψία - νεκροτομή που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας διαπιστώθηκε ότι οφείλεται σε πνιγμό. Ο άτυχος είχε επίσης εκχυμώσεις στα γόνατα και τις κνήμες.

Ο 40χρονος, Γιάννης Κορδώσης, δεν έφερε εκχυμώσεις, που σημαίνει ότι η πτώση του αυτοκινήτου στο κανάλι ήταν ομαλή. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να εκδοθούν μετά από δύο μήνες.

Όσον αφορά την διακρίβωση των συνθηκών θανάτου των δύο ανδρών, γίνεται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού, το τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Οι Αρχές θεωρούν ως επικρατέστερη εκδοχή το τροχαίο δυστύχημα.

Η τοποθεσία στην οποία βρέθηκε το αυτοκίνητο είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου οι δύο φίλοι κατεγράφησαν για τελευταία φορά πριν τα ίχνη τους χαθούν, από κάμερες ασφαλείας καταστήματος.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Αστυνομίας όταν, αφού κόπασαν οι βροχές, υποχώρησαν τα νερά και απεκαλύφθη τμήμα του.

Τι προηγήθηκε

Οι δύο νέοι, ο 40χρονος Γιάννης Κορδώσης και ο 35χρονος Βασίλης Γρατσάνης, έκαναν ρεβεγιόν σε μπαρ στην περιοχή του Πενταλόφου, και λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα καταγράφηκαν από κάμερα ασφάλειας καταστήματος να φεύγουν με το αυτοκίνητο τους. Επέβαιναν σε ένα μαύρο «Toyota Corolla», με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885. Το τελευταίο στίγμα που είχαν καταγράψει οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ήταν στις 5:10 το πρωί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Νεοχώρι.

Όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, το στίγμα του κινητού του 35άχρονου τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 4:43 ξημερώματα Πρωτοχρονιάς ενώ και τα δύο κινητά του 40άχρονου αγνοούμενου, απενεργοποιήθηκαν εννέα λεπτά αργότερα (04.52).

Οι έρευνες κράτησαν πάνω από τρία 24ωρα με άνδρες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της ΕΜΑΚ να επιχειρούν από κοινού, ενώ πολύτιμη αποδείχθηκε τελικά η συνδρομή του ελικοπτέρου της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτο 24ωρο ερευνών για τους αγνοούμενους φίλους στο Μεσολόγγι

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών στο Μεσολόγγι

.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ