ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Ελεύθερη η 35χρονη που πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο

Αίγιο: Ελεύθερη η 35χρονη που πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Χωρίς να της ασκηθεί ποινική δίωξη, πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλευόταν, η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στο Αίγιο, την περασμένη Πέμπτη.

Στην 35χρονη δεν έχει ασκηθεί ακόμα δίωξη, διότι αναμένονται τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές εξετάσεις που θα δείξουν αν το άτυχο βρέφος γεννήθηκε νεκρό ή εγκαταλείφθηκε ζωντανό στα σκουπίδια.

Προς το παρόν, ο εισαγγελέας κρατάει την εκτίμηση του ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροτομή στο νεογνό, ο οποίος συμπέρανε ότι γεννήθηκε νεκρό.

Στο ενδεχόμενο που αποδειχθεί ότι γεννήθηκε ζωντανό, στη γυναίκα θα ασκηθεί δίωξη για έκθεση σε θανατηφόρο κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αν ήταν νεκρό όταν το έφερε στον κόσμο, η κατηγορία θα είναι πλημμελληματικού χαρακτήρα.

Η ίδια πάντως ισχυρίστηκε πως δεν πέταξε το μωρό, ενώ σημείωσε πως δεν είχε καταλάβει καν πως ήταν έγκυος.

Μιλώντας στο Star η γυναίκα, είπε: «Όχι (δεν το πέταξα). Το είπα και στην αστυνομία. Δεν είχα καταλάβει ότι είμαι έγκυος».

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα», είπε και η μητέρα της 35χρονης, λέγοντας πως «ήταν παχιά. Είχε πάντα κιλά. Κόντευε τα 94 κιλά».

Η 35χρονη, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, διατηρούσε σχέση με ένα νεότερο άνδρα από τον περασμένο Ιούλιο. Φέρεται να είχαν ερωτική επαφή μόνο μία φορά και ανέφερε ότι στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι το μωρό πέθανε τέσσερις μέρες πριν εντοπιστεί στον κάδο.



«Μίλησε» το DNA

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα του DNA έδειξαν πως η35χρονη είναι πράγματι η μητέρα.

Η γυναίκα παρότι είχε αρνηθεί αρνήθηκε πως το μωρό ήταν δικό της και δέχτηκε να υποβληθεί σε εξέταση DNA.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βρέφος εντοπίστηκε σε σακ βουαγιάζ σε κάδο απορριμμάτων, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, μετά από έρευνες της αστυνομίας και συνεργείου του Δήμου παρουσία Εισαγγελέα.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε πως μια γυναίκα γέννησε και πέταξε το μωρό της σε κάδο σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της γυναίκας, η οποία αρνήθηκε ότι γέννησε, γιατί όπως τους είπε, απέβαλε.

Πράγματι, η 35χρονη τη Δευτέρα πήγε σε γυναικολόγο. Η γιατρός κατέθεσε στην αστυνομία ότι επισκέφτηκε το ιατρείο της για γυναικολογική εξέταση.



Το βράδυ της Τετάρτης (17/04/2019), όμως, η 35χρονη πήγε στο νοσοκομείο του Ρίου με ακατάσχετη αιμορραγία.

Από εκεί ειδοποιήθηκε εκ νέου η αστυνομία, η οποία όλη νύχτα πραγματοποιούσε έρευνες για να εντοπίσει τη σορό του μωρού.

Απαντήσεις στις Αρχές κλήθηκαν να δώσουν και οι γονείς της 35χρονης, με τους οποίους μένει στο ίδιο σπίτι, όπως και ο αδελφός της.

Όλοι τους υποστήριξαν ότι δε γνώριζαν τίποτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ