ΕΛΛΑΔΑ

«Μαφία» φυλακών: Στο φως νέοι διάλογοι του Αλβανού «εγκεφάλου» με τη δικηγόρο

«Μαφία» φυλακών: Στο φως νέοι διάλογοι του Αλβανού «εγκεφάλου» με τη δικηγόρο
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με τη βεβαιότητα ότι η έρευνα της αντιτρομοκρατικής για τη «μαφία» των φυλακών είχε ολοκληρωθεί και πως κανείς δεν παρακολουθούσε πλέον τα τηλέφωνά του, ο Αλβανός «εγκέφαλος» συνέχισε να δολοπλοκεί και να κάνει τις επικοινωνίες του σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Το βασικό σχέδιό του να εμφανίσει το θάνατο του συνεργού του ως έγκλημα από δηλητήριο προχωρούσε κανονικά, παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζε πως η ιατροδικαστική εξέταση θα αποκάλυπτε πως τελικά επρόκειτο για στραγγαλισμό.

Μάλιστα, σε συνομιλία του φαίνεται να σχεδιάζει με την προφυλακισμένη σήμερα δικηγόρο πώς θα πάνε στο δικαστήριο για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι συγγενείς του δολοφονημένου. Συζητούσαν δε, πώς θα έκαναν τους συγγενείς του δολοφονημένου συνεργού του να στήσουν σκηνικό έντασης. Μάλιστα ο «εγκέφαλος» της μαφίας δεν διστάζει να εκτοξεύσει και πάλι απειλές σε βάρος των δικηγόρων του ποινικολόγου.

Αλβανός κακοποιός: Θα τους φέρω κατευθείαν εγώ στο δικαστήριο 27 του μηνός
Δικηγόρος: Είναι και αυτό μια λύση. Ναι.
Αλβανός κακοποιός: Και να φωνάζουν εκεί αυτοί.
Δικηγόρος: Ότι «δολοφόνησαν το παιδί μας»
Αλβανός κακοποιός: Ναι, και να λένε και ποιος το δολοφόνησε.
Δικηγόρος: Ακριβώς χαμός θα γίνει.
Αλβανός κακοποιός: Και εγώ, εγώ θα φωνάξω...
Δικηγόρος: Δολοφόνοι...
Αλβανός κακοποιός: Σε αυτήν την ευρωβουλευτίνα που μου γέλαγε
Δικηγόρος: Δεν λένε τίποτα οι δικηγόροι δεν αντιδράνε. Τους είδες;
Αλβανός κακοποιός: Δεν αντιδράνε γιατί θα αντιδράσω μια και καλή εγώ.

Φαίνεται, όμως, πως η σχέση ανάμεσα στον Αλβανό κακοποιό και τη δικηγόρο ήταν τελικά τόσο δυνατή, που η γυναίκα σε συνομιλίες φέρεται να λέει στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του συναδέλφου της Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πόσο «καλό παιδί είναι» και να του ζητά επιτακτικά να τον εκπροσωπήσει στην απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο οποίος είχε αναλάβει να σπάσει το απόστημα του Κορυδαλλού.

Δικηγόρος: Είσαι ο καλύτερος άνθρωπος. Άκουσέ με αφού είσαι το καλύτερο παιδί και το ξέρω αυτό. Άσε με να ξέρω εγώ ότι είσαι ο καλύτερος. Γιατί λες μαλ...κιες από το τηλέφωνο; Θέλεις να δικαστούμε για τα λόγια. Να δικαστούμε. Γιατί απ’ ότι κατάλαβα εσύ δικάζεσαι και κατηγορείσαι συνέχεια για τα λόγια. Ηθικός αυτουργός για αυτό, ηθικός αυτουργός για το άλλο ηθικός αυτουργός για εκείνο… Είσαι επιτέλους καταδικασμένος για κάτι που έκανες με τα χεριά σου;
Αλβανός κακοποιός: Όχι
Δικηγόρος: Δηλαδή θα τρελαθούμε, είσαι με τα λόγια μέσα το κατάλαβες;
Αλβανός κακοποιός: Ο εισαγγελέας εφετών ποτέ θα μας φωνάξει εμάς;
Δικηγόρος: Να πάω από εκεί να μάθω η ίδια; Να πω είμαι δικηγόρος σου. Αφού έτσι και αλλιώς μαζί θα πάμε εκεί να παραστούμε... Θέλω να σου πω κάτι Κλοντιάν αλλά άκουσε με προσεκτικά σε παρακαλώ. Μου υπόσχεσαι ότι στην υπόθεση αυτή που ξεκινάει με εφέτη ανακριτή μου υπόσχεσαι, ορκίσου κάπου, ότι θα είμαστε από την αρχή μέχρι το τέλος μαζί; Και δεν θα με διώξεις από την υπόθεση;
Αλβανός κακοποιός: Δεν θα σε διώξω

ΔΗΜΟΦΙΛΗ