ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκαν τρία μεγάλα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών - Έφερναν ηρωίνη από το Ιράν

Εξαρθρώθηκαν τρία μεγάλα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών - Έφερναν ηρωίνη από το Ιράν
Ελληνική Αστυνομία

Τρεις σημαντικές υποθέσεις στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, παρουσίασε η Ελληνική Αστυνομία.

Για το πρώτο κύκλωμα, το οποίο μετέφερε ηρωίνη από το Ιράνκαι τη διακινούσε στην εγχώρια αγορά, αναζητείται ένας Ιρανός προμηθευτής.

Η υπόθεση αυτή, την οποία χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με πολυεπίπεδη δράση, η οποία εκτείνετο στην μεταφορά, εισαγωγή από το Ιράν, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση – εμπορία σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, καθώς επίσης και διακίνησης ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών.

Για την αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος και αποτροπή διασποράς ναρκωτικών ουσιών στην παράνομη αγορά, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικού σκύλου, σε περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Ζωφριά, Κυψέλη, Δάφνη και Σεπόλια), κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών (καβάτζες), καθώς και δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια νόθευσης, επανατυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης βάρους -44- κιλών και -475- γραμμαρίων, -10- κιλά και -800- γραμμάρια σκόνης κατάλληλης για νόθευση ναρκωτικών ουσιών, χρηματικά ποσά, πιστόλι, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα και κινητά τηλέφωνα.

Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, υπολογιζόμενα από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες ναρκωτικών, υπερβαίνουν το -1.000.000- ευρώ.

24042019parousiasigenikwn001

H δεύτερη υπόθεση, που επίσης χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης) στην περιοχή της Αττικής.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος, οργανώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη επιχείρηση, με τη συνδρομή κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Από τις έρευνες σε Δ.Χ.Ε όχημα (ταξί) που ακινητοποιήθηκε στο Σταθμό Διοδίων της Ελευσίνας, σε οικία στο Αιγάλεω και σε αποθήκη στα Μέγαρα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -817- κιλών και -720- γραμμαρίων και ποσότητα κοκαΐνης βάρους -7- κιλών και 435 γραμμαρίων.

Το προσδοκώμενο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, προερχόμενο από την πώληση των ανωτέρω κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 1.000.000 ευρώ.

24042019gadaathinon007

H τρίτη υπόθεση, που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης) σε διάφορες περιοχές του Πειραιά.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος, οργανώθηκε από πρωινές ώρες της 23-4-2019, επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, σε διάφορες περιοχές του Πειραιά και της Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 13 μέλη της οργάνωσης.

24042019parousiasipeiraias004

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -10- κιλά και -657- γραμμάρια κάνναβης, -84- γραμμάρια κοκαΐνης, -51- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, πιστόλι κρότου, χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ζυγαριές ακριβείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ