ΕΛΛΑΔΑ

Έντονη ενόχληση της εκκλησίας για το «αλαλούμ» με το Άγιο Φως

Έντονη ενόχληση της εκκλησίας για το «αλαλούμ» με το Άγιο Φως
AP Photo

Με καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών έφτασε στην Αθήνα το Μεγάλο Σάββατο (27/04) το κυβερνητικό αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή που μετέφερε το Άγιο Φως.

Η εκκλησία εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη για την αλλαγή της διαδρομής που αποφασίστηκε για το Άγιο Φως χωρίς να υπάρξει κάποια ενημέρωση.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος κατέβηκε από το κυβερνητικό αεροσκάφος πριν αυτό αναχωρήσει για τους Αγίους Τόπους.

Την τελευταία στιγμή ενημερώθηκε ότι αντί για το Ελ. Βενιζέλος θα επέστρεφαν στον στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

«Μπήκα στο αεροπλάνο και εκεί ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα. Όταν ρώτησα γιατί γίνεται αυτό ο υπουργός είπε "δεν ξέρω". Όταν ρώτησα γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε την τελευταία στιγμή πάλι μου είπε "δεν ξέρω". Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει αυτό; Θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτό τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό και γύρισα πίσω», δήλωσε στον ANT1 ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

Μάλιστα, αποκάλυψε πως του είχε στείλει επιστολή ο κ. Μάρκος Μπόλαρης και του είχε διαμηνύσει να ετοιμάσει υποδοχή για το Άγιο Φως στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ