Κουφοντίνας: Οι συνθήκες διαμονής μου στο νοσοκομείου Βόλου συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό κάνει λόγο ο Δημήτρης Κουφοντινας, σε επιστολή του προς το διευθυντή του νοσοκομείου Βόλου όπου νοσηλεύεται στο δεύτερο υπόγειο του νοσοκομείο, λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί από τις 2 Μαΐου, μετά το «όχι» του εισαγγελέα στη χορήγηση και νέας τακτικής άδειας από τις φυλακές.

Ο κρατούμενος, ο οποίος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και από τις 2 Μαΐου 2019 έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με σημερινή επιστολή του, καταγγέλλει ότι οι συνθήκες διαμονής του εκεί συνιστούν «απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό».

Για το λόγο αυτό ζητά να μεταφερθεί άμεσα είτε σε κλινική του νοσοκομείου που θα πληρούνται οι στοιχειώδεις ανάγκες, είτε με δική του ευθύνη να επιστρέψει στη φυλακή όπου θα και θα συνεχίσει την απεργία πείνας.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Προς τον Διευθυντή

Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.

Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό .

Γι΄αυτό

Ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας , στο χώρο κράτησής μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας, που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ.

Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

9/5/2019

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο Υπόγειο»

Διαβάστε επίσης