ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε ο πατέρας της 16χρονης Κωνσταντίνας για την αθώωση του ταξιτζή

Ξέσπασε ο πατέρας της 16χρονης Κωνσταντίνας για την αθώωση του ταξιτζή
Φωτογραφία αρχείου Video STAR

Αθώο έκρινε το δικαστήριο της Πρέβεζας, τον οδηγό ταξί που κατηγορούνταν για τον θάνατο της μαθήτριας Κωνσταντίνας Αναγνώστη σε ηλικία μόλις 16 ετών, μετά από μία επέμβαση ρουτίνας σε οδοντίατρο στην Αλβανία. Ο πατέρας της ξέσπασε στο άκουσμα της απόφασης.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην απολογία του ο οδηγός ταξί ισχυρίστηκε ότι με την μητέρα της Κωνσταντίνας διατηρούσε φιλικές σχέσεις και όλη η οικογένεια ήταν πελάτες του.

Το κορίτσι τον Νοέμβριο του 2014 είχε πάει από τα Γιάννενα όπου έμενε με την μητέρα της, στους Αγίους Σαράντα για να επισκεφθεί οδοντίατρο.

Κατά την επιστροφή της όμως από την Αλβανία αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε μέσα στο ταξί του κατηγορουμένου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός ταξί

Επιστρέφοντας από τον γιατρό στην Αλβανία το κορίτσι καθόταν στο πίσω κάθισμα άκουγε μουσική και ήταν χαρούμενη.

«Κάποια στιγμή της έπεσε το κινητό στο πάτωμα. Έσκυψε να το πάρει και λιποθύμησε. Προσπάθησα να τη συνεφέρω, την μετέφερα στο νοσοκομείο και ειδοποίησα και την αστυνομία. Έτυχε να συμβεί στα δικά μου χέρια», ανέφερε ο οδηγός.



Τα όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πατέρα του κοριτσιού που φώναξε:

«Φονιά να πεις την αλήθεια! Τι έκανες στο παιδί μου!»

Ακολούθησε πανδαιμόνιο και η έδρα ζήτησε την απομάκρυνση του πατέρα από την αίθουσα. Λίγη ώρα αργότερα ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου.

Μετά τον θάνατο του κοριτσιού άρχισαν οι αποκαλύψεις. Είχαν αφαιρεθεί τα όργανα της ενώ υπήρχαν και υψηλά ποσοστά λιδοκαΐνης στον οργανισμό της. Σύμφωνα με το βούλευμα είχε υποβληθεί και σε γυναικολογική επέμβαση. Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι ο οδηγός ταξί δεν είχε καμία εμπλοκή στο θάνατο του κοριτσιού.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ