ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στα Χανιά: «Τον σκότωσε για ένα χωράφι του δήμου» λέει ο αδερφός του άτυχου κοινοτάρχη

Δολοφονία στα Χανιά: «Τον σκότωσε για ένα χωράφι του δήμου» λέει ο αδερφός του άτυχου κοινοτάρχη
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε κτηματικές διαφορές του δράστη με το δήμο απέδωσε τη δολοφονία του 43χρονου κοινοτάρχη στα Χανιά ο αδερφός του.

«Ο δράστης είχε θέματα με τον δήμο και σαν πρόεδρος τοπικού, την πλήρωσε ο αδελφός μου. Αυτό είναι όλη η πραγματικότητα», είπε ο αδερφός του 34χρονου στον ΣΚΑΪ, εκτιμώντας ότι εάν ο εισαγγελέας είχε παρέμβει όταν ο δράστης απειλούσε, τότε δεν θα συνέβαινε το κακό.

Ο αδερφός του 43χρονου απέρριψε τα όσα ακούγονται περί προσωπικών διαφορών. Όπως αναφέρει, ο 60χρονος δράστης είχε κάνει κατάληψη σε χωράφι ιδιοκτησίας του δήμου, κι αυτό αποτέλεσε την αιτία να αποκτήσει προστριβές.

«Το χωράφι δεν ήταν δικό του, ήταν του δήμου. Δεν έχει καμία δουλειά αυτός με τα χωράφια. Ήταν του δήμου, αλλά αυτός έλεγε ότι είναι δικά του. Απλά τα πράγματα», ανέφερε, λέγοντας ότι ο δράστης είχε προχωρήσει σε απειλές κατά του αδερφού του.

«Όλους τους είχε απειλήσει. Αλλά η δικαιοσύνη βέβαια είναι τυφλή, γιατί τον αφήνει έξω, γιατί δεν μπορεί να τον δικάσει και δίκασε αυτός άλλους τώρα. Ο εισαγγελέας δεν κάνει τη δουλειά του σωστά. Αφήνει τους εγκληματίες έξω και τρώνε τα αθώα παιδιά», λέει, προσθέτοντας ότι ο αδερφός του δεν είχε ποτέ του πειράξει κουνούπι.

Η δολοφονία έλαβε χώρα ακριβώς έξω από την επιχείρηση που διατηρούσε στο Βαμβακόπουλο Χανίων ο 43χρονος, ο οποίος ήταν και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Χανίων.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ίδιο τον δράστη, ο οποίος τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ., ενημερώνοντας ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στη 01:00 το μεσημέρι της Κυριακής, ο 60χρονος μετέβη στο μίνι-μάρκετ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε στο θύμα να βγει έξω από το κατάστημά του.

Λίγο μετά, ο 60χρονος άνοιξε πυρ με καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα τον 43χρονο άντρα.



Λίγο αργότερα, ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο όπου έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν και παρέλαβε τον 43χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου διακομίστηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο, ήταν ήδη αργά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Ζουρίδης, «μετέφεραν τον άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, ωστόσο η καρδιά δεν επανήλθε».

«Θα έρθετε να με συλλάβετε ή θα έρθω μόνος μου;»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΡΗΤΗ TV», ο 60χρονος δράστης ενημέρωσε ο ίδιος τις Αρχές για την αποτρόπαια πράξη του. Ειδικότερα, ο 60χρονος φέρεται να τηλεφώνησε στην Αστυνομία και να είπε ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης ρώτησε τους αστυνομικούς για το αν πρέπει να μεταβεί ο ίδιος στην Αστυνομία ή εάν θα μεταβούν στο σημείο όπου βρισκόταν αστυνομικοί για να τον συλλάβουν.

Τελικά, συνέβη το δεύτερο, καθώς αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έσπευσαν και φόρεσαν χειροπέδες στον 60χρονο. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς, ενώ φέρεται να είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που τον ανέκριναν ότι ο 43χρονος «δεν είχε κρατήσει τον λόγο του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ