ΕΛΛΑΔΑ

Τα Θεοφάνεια στην Αλεξάνδρεια

Τα Θεοφάνεια στην Αλεξάνδρεια
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας, της πόλης του Καβάφη και των μεγάλων ευεργετών, γιόρτασαν τα Θεοφάνεια, με άρωμα, γεύσεις και αναμνήσεις από την πατρίδα.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Αγιασμού, στον ιστορικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, που ανακαινίσθηκε με δαπάνες του Ιδρύματος Ωνάση.

Αμέσως μετά τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, παρουσία του νέου διοικητή της Αλεξάνδρειας και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους κολυμβητές που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από την θάλασσα.

Ο Προκαθήμενος του Δεύτερου τη Τάξη Πατριαρχείου υποδέχθηκε στην Πατριαρχική Έδρα τον νέο Διοικητή Αλεξανδρείας Mohamed Ahmed Abd el Zaher, συνοδευόμενο από το διευθυντή της Αστυνομίας Nader Ginedy, το διευθυντή της κρατικής Ασφαλείας Mohamed el Sherif, καθώς και πολυμελή ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών και αξιωματούχων της Αλεξάνδρειας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην χώρα του Νείλου και υπογράμμισε την άριστη συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδος.

Ο νέος Διοικητής της Αλεξάνδρειας, μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την προσφορά των Ελλήνων στην Αίγυπτο και κάλεσε όλους όσοι έφυγαν να επιστρέψουν στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο.

Αμέσως μετά τις εκδηλώσεις ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Ε. Κασσιμάτης προσέφερε σε όλη την παροικία εορταστικό γεύμα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο Χριστοδούλου Λάζαρη και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Εμμ. Κακαβελάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ