ΕΛΛΑΔΑ

«Έπρεπε να δώσω και εγώ κάτι στον τόπο μου», λέει ο δήμαρχος Ναυπακτίας που δεν έπαιρνε το μισθό του

«Έπρεπε να δώσω και εγώ κάτι στον τόπο μου», λέει ο δήμαρχος Ναυπακτίας που δεν έπαιρνε το μισθό του

Να αποποιηθεί του μισθού του από την αρχή, μάλιστα, που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Ναυπακτίας το 2014, αποφάσισε ο Παναγιώτης Λουκόπουλος, προτιμώντας τα χρήματα αυτά να διατεθούν για το καλό της πόλης του.

Συνταξιούχος πια, ο κ. Λουκόπουλος αισθάνθηκε ότι έπρεπε να δώσει και εκείνος κάτι στον τόπο του, ο οποίος, όπως τονίζει μιλώντας στο CNN Greece, «τον βοήθησε και τον μεγάλωσε».

«Ήμουν 40 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη μου, είμαι μαθηματικός, είχα φροντιστήριο. Η πόλη με βοήθησε πάρα πολύ. Δημιούργησα έναν τρόπο με τον οποίο ζω ικανοποιητικά. Παίρνοντας τη σύνταξή μου, έπρεπε να δώσω και εγώ κάτι στον τόπο αυτό, ο οποίος με βοήθησε και με μεγάλωσε», σημειώνει, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο πήρε αυτή την απόφαση και προσθέτει:

«Και ένας από τους όρους που έθεσα σαν υποψήφιος δήμαρχος, θέλω να μην παίρνω τον μισθό μου, αλλά ο μισθός μου να μην κινείται μεταξύ λακκούβας και μάντρας, αλλά να πάει για να αγοραστεί ένα οικόπεδο για κάποιο σχολείο, το οποίο είναι σε τολ (κοντέινερ)».

Με τα χρήματα που συγκέντρωσε από τον μισθό του, αγοράστηκε ένα οικόπεδο για την ανέγερση ενός δημοτικού σχολείου που μέχρι σήμερα λειτουργεί σε κοντέινερ.

«Το δέχτηκε η παρέα μου, αναλάβαμε τον δήμο και τηρήθηκε αυτό. Αγοράσαμε το οικόπεδο και τώρα είναι στα επίπεδα να βρούμε πρόγραμμα για να γίνει και το σχολείο», συνεχίζει ο ίδιος.

Αποφάσισε ακόμα τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του να μην προχωρήσει στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του Δήμου, όπως έχει το δικαίωμα.

«Επίσης, δεν δέχτηκα να πάρω από την αρχή γενικό γραμματέα για να πάρω οικονομίες για να αγοραστεί κάποια πλατεία που δεν έχει αγοραστεί στο δυτικό κομμάτι της πόλης τους δύο τελευταίους αιώνες», λέει και συμπληρώνει ότι εξοικονομήθηκε αυτό το ποσό και «μετά πήρα και γραμματέα, ο οποίος ήταν παλιός μου μαθητής και πρώην δήμαρχος και ο οποίος με βοηθάει σημαντικά».

Συνολικά τα χρήματα που μαζεύτηκαν φτάνουν γύρω στις 220.000 ευρώ (ο μισθός του δημάρχου είναι γύρω στις 45.000 το χρόνο, μαζί με τα ασφαλιστικά μέσα), εκ των οποίων οι 200.000 δόθηκαν για την αγορά του οικοπέδου για το σχολείο.

Μέχρι σήμερα, μάλιστα, η απόφασή του να μην παίρνει τον μισθό του, παρέμενε άγνωστη, ενώ, όπως λέει ο ίδιος, δεν γνωρίζει ποιος το έβγαλε προς τα έξω.

«Το απέκρυψα και δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. Θεωρώ ότι είναι και λίγο λαϊκίστικό, αν ήταν να βγει, να έβγαινε πριν από ένα χρόνο. Τώρα τελευταία στιγμή, θα κατηγορηθώ, αλλά τι να κάνουμε», καταλήγει ο κ. Λουκόπουλος, ο οποίος είναι και πάλι υποψήφιος για τη δημαρχία της πόλης στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ