ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν σε δώμα αλλοδαπούς και εκβίαζαν για λύτρα

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν σε δώμα αλλοδαπούς και εκβίαζαν για λύτρα
THESTIVAL.GR

Κλειδωμένους σε μια «φυλακή» λίγων τετραγωνικών σε μια ταράτσα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης κρατούσαν 11 αλλοδαπούς, δύο Έλληνες και ένας Γεωργιανός εκβιάζοντας για λύτρα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης αξιοποίησαν πληροφορίες και κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους απελευθερώσουν. Ανάμεσα στους έντεκα, οι δύο ήταν ανήλικοι.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα (58, 49 και 35 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της συμμορίας, της αρπαγής, της παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παραβάσεων των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Οι τρεις δράστες κρατούσαν κλειδωμένους τους έντεκα σε ένα δώμα λίγων τετραγωνικών σε ταράτσα πολυκατοικίας, απαιτώντας να καταβάλουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα χρηματικό ποσό, προκειμένου να τους ελευθερώσουν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μετανάστες αφού έφτασαν στη χώρα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, μεταφέρθηκαν στο δώμα όπου κρατούνταν με την απειλή βίας.

Σε έρευνα του σπιτιού του 58χρονου στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο δενδρύλλια κάνναβης,
  • 14 συσκευασίες που περιείχαν σπόρους κάνναβης,
  • Υλικά συσκευασίας (χάρτινες καρτέλες, κολλητική ταινία κ.ά).
  • 7 φυσίγγια των 9mm και
  • 1 σιγαστήρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ