ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά κρατούσε όμηρο οδηγό ΚΤΕΛ στην Ηλεία και τον απειλούσε με μαχαίρι - Πώς κατάφερε να γλιτώσει

Ρομά κρατούσε όμηρο οδηγό ΚΤΕΛ στην Ηλεία και τον απειλούσε με μαχαίρι - Πώς κατάφερε να γλιτώσει
EUROKINISSI

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ στην Ηλεία, κατά τη διάρκεια της ομηρίας του από έναν Ρομά, ο οποίος τον απειλούσε με μαχαίρι. Διατηρώντας την ψυχραιμία του, η περιπέτεια του οδηγού είχε τελικά αίσιο τέλος.

Το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο προς Κρέστενα και Ζαχάρω, με αρκετούς επιβάτες. Ο δράστης, ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο στο Επιτάλιο. Λίγο αργότερα, έβγαλε μαχαίρι και απείλησε τον οδηγό. Του ζήτησε να σταματήσει και ανάγκασε τους επιβάτες να κατέβουν, ενώ απαίτησε από τον οδηγό να τον πάει στην Καλαμάτα.

Μόλις ενημερώθηκε, η Αστυνομία άρχισε να ακολουθεί το λεωφορείο και έκανε σινιάλα στον οδηγό. Τότε εκείνος είπε στον Ρομά ότι έπρεπε να σταματήσει σε βενζινάδικο, καθώς δεν είχε καύσιμα. Ο δράστης της ομηρίας είπε τότε στον οδηγό να μην βγει και να ζητήσει από τον πρατηριούχο και τα χρήματα από το ταμείο.

Όμως στο βενζινάδικο έφτασαν και οι αστυνομικές δυνάμεις. Αρχικά ο Ρομά απειλούσε τον οδηγό του λεωφορείου βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό του, προκειμένου να μην ανοίξει τις πόρτες, ωστόσο κάποια στιγμή επιχείρησε να βγει και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilialive.

Δείτε το βίντεο με την μαρτυρία του οδηγού:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ