ΕΛΛΑΔΑ

Κτηματολόγιο 2019: Ένας μήνας περιθώριο για τις διορθώσεις - Τι πρέπει να προσέξετε

Κτηματολόγιο 2019: Ένας μήνας περιθώριο για τις διορθώσεις - Τι πρέπει να προσέξετε
Πηγή:Eurokinissi

Ένα μήνα περιθώριο και συγκεκριμένα έως τις 24 Ιουνίου 2019 έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων για να ελέγξουν και να διορθώσουν, στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη, τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δηλώσεων που έγιναν στο Κτηματολόγιο του 2008.

Πρόκειται για το στάδιο της προανάρτησης και αφορά σε 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα που έχουν 726.951 ακίνητα και 65.377 γεωτεμάχια στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τα οποία δήλωσαν στο Κτηματολόγιο το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Αξίζει νσ σημειωθεί ότι η επιπλέον παράταση έως και έξι μήνες που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα αφορά στη συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης και όχι τη διαδικασία της προανάρτησης που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Αθηναίων από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν απαιτείται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μεταβούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου της κτηματογράφησης της Αθήνας και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Γιώργο Δημητρίου, έως και την περασμένη Παρασκευή πάνω από 65.000 ιδιοκτήτες ακινήτων μπήκαν στο Taxisnet στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου και από εκεί στην εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- e- Κτηματολόγιο»ώστε να ελέγξουν και να εκτυπώσουν αποσπάσματα από την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μάλιστα κοντά στους 7.000 ιδιοκτήτες προτίμησαν να επισκεφθούν το Γραφείο Κτηματογράφησης και από αυτούς οι 3.500 υπέβαλαν αίτηση επανεξέτασης των στοιχείων τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επικαιροποίηση των στοιχείων των ιδιοκτητών: αλλαγή στη διεύθυνση κατοικίας, στην ταυτότητα ή το διαβατήριο, αλλά και στο τηλέφωνο επικοινωνίας. Ακολουθεί η αλλαγή του είδους του δικαιώματος κ.α.
Τα γραφεία κτηματογράφησης για τις Π.Ε. Νήσων και Δυτικής Αττικής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηματολογίου για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων η συλλογή δηλώσεων γίνεται:

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:

Α) Αγκιστρίου
Β) Πόρου
Γ) Σπετσών
Δ) Υδρας

Ε) Από τον Δήμο Κυθήρων οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Αντικυθήρων, Αρωνιάδικων, Καραβά, Καρβουνάδων, Κοντολιάνικων, Κυθήρων, Λιβαδίου, Λογοθετιάνικων, Μητάτων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων, Ποταμού, Φρατσίων και Φριλιγκιάνικων

ΣΤ) Από τον Δήμο Μεθάνων οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Κουνουπίτσης, Κυψέλης Μεθάνων, Λουτροπόλεως Μεθάνων και Μεγαλοχωρίου

Ζ) Από τον Δήμο Τροιζήνος οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Άνω Φαναρίου, Γαλατά, Δρυόπης, Καρατζά, Τακτικουπόλεως και Τροιζήνος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Πειραιάς: Γρηγορίου Λαμπράκη 69-71 Τηλ: 2104136663 Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 8:30 έως 16:30 και κάθε Τετάρτη από 8:30 έως 20:30.

Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:

Από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας καλούνται να υποβάλλουν δηλώσεις στο Κτηματολόγιο όσοι κατέχουν ιδιοκτησίες στους προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ Βιλλίων και Ερυθρών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Μέγαρα: Σηλυβρίας 8 τηλ. 22960 80401
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 8:00 έως 16:00 και κάθε Τετάρτη από 8:00 έως 20:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ