ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα α λα... «Breaking Bad» στην ΑΣΟΕΕ: Διακινούσε ακόμα και «crystal meth»

Εξαρθρώθηκε σπείρα α λα... «Breaking Bad» στην ΑΣΟΕΕ: Διακινούσε ακόμα και «crystal meth»
Ελληνική Αστυνομία

Σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της ΑΣΟΕΕ εξάρθρωσε η Ελληνική ΑστυνομίαΈπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησε, προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, ηλικίας 19, 33 και 35 ετών, καθώς και στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Μεταξύ των ναρκωτικών που διακινούσε η σπείρα ήταν και η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (γνωστή και με τη συντομογραφία «crystal meth»), η «κοκαΐνη των φτωχών», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στην περιοχή πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την πλατεία Βικτωρίας.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (20-5-2019) το απόγευμα, στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, τρείς (3) αλλοδαποί ηλικίας 19, 33 και 35 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Προηγήθηκε συστηματική έρευνα για τη δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στην περιοχή πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την πλατεία Βικτωρίας.



Μετά από εξακριβώσεις στοιχείων ατόμων και ενέργειες προσδιορισμού του προφίλ των εμπλεκόμενων, επετεύχθη ο εντοπισμός τους και διακριβώθηκαν οι επιμέρους ρόλοι τους σε πράξεις διακίνησης ναρκωτικών στην ανωτέρω περιοχή.

Επιπλέον εντοπίσθηκε διαμέρισμα, στην ίδια περιοχή, που χρησιμοποιείτο ως χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών (καβάτζα).

Από την έρευνα στο προαναφερόμενο διαμέρισμα καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.362) συσκευασίες ναρκωτικών, έτοιμες προς πώληση και συγκεκριμένα:

ηρωίνη βάρους (1.242) γραμμάριων σε (1.011) συσκευασίες,
κοκαΐνη βάρους (116) γραμμ. σε (10) συσκευασίες,

κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (370) γραμμ. σε (302) συσκευασίες και
ακατέργαστη κάνναβη (6.647,1) γραμμ. σε (39) συσκευασίες

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- περίστροφο
- κομμένο δίκαννο κυνηγετικό όπλο
- (158) φυσίγγια
- (3) ζυγαριές ακριβείας
- το χρηματικό ποσό των -1.255- ευρώ
- (6) κινητά τηλέφωνα
- ηλεκτρική συσκευή συγκόλλησης και
- πλήθος νάιλον συσκευασιών

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ