ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου

Με ανακοίνωση σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα που αυτοαποκαλείται ως «εμπρηστικοί αντιαστυνομικοί reporters», ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στη δημοσιογράφου του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου. 

«Είναι αρκετά σαφής η σύνδεση της ενέργειάς μας με τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Είναι ο άνθρωπος που εξαναγκάστηκε σε ακόμα μία απεργία πείνας, και την ίδια στιγμή στην πλάτη του παίζεται το μεγαλύτερο μέρος του κομματικού ανταγωνισμού, ενόψει και των εκλογών. Είναι το φωτεινό παράδειγμα της επαναστατικής αξιοπρέπειας, που τόσα χρόνια έγκλειστος στέκει αμετανόητος, υφαίνοντας σταθερά το κόκκινο νήμα του Αγώνα. Ο Δημήτρης είναι κομμάτι από τον κόσμο μας. Και έχουμε χίλιους λόγους να είμαστε στο πλευρό του», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι «εμπρηστικοί αντιαστυνομικοί reporters», εξαπολύοντας απειλές για νέες επιθέσεις.

Σημειώνεται πως η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Μαΐου έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου.

Όπως φαίνεται σε βίντεο από την επίθεση, το αυτοκίνητο της Μίνας Καραμήτρου τυλίχθηκε γρήγορα στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο εμπρησμός έγινε αμέσως αντιληπτός και έτσι η φωτιά δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί.

Την επίθεση καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος, η ΕΣΗΕΑ, η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και το CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ