ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός ηθοποιός ο νεαρός που έσωσε την αδερφή του από τον πατέρα - κτήνος της Λαμίας

Γνωστός ηθοποιός ο νεαρός που έσωσε την αδερφή του από τον πατέρα - κτήνος της Λαμίας
lamiareport.gr

Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Λαμιώτη που έδενε με αλυσίδα το ΑμεΑ κοριτσάκι του, στο οποίο ασελγούσαν και οι φίλοι του. Ο μεγάλος του γιος, ο οποίος σήμερα έχει γίνει γνωστός ηθοποιός, μιλώντας στο Star περιέγραψε τον εφιάλτη που ζούσε ο ίδιος και τα αδέλφια του.

Ο γνωστός ηθοποιός με συμμέτοχες σε σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις προσπαθούσε πολλά χρόνια να κρατήσει μυστικό το δράμα που βίωνε η οικογένεια του στα χέρια του πατέρα δυνάστη που τον κακοποιούσε όπως ισχυρίζεται από την παιδική του ηλικία.

«Το τι περνάω εγώ όλα αυτά τα χρόνια πραγματικά δεν το ξέρει κανείς…Σπούδασα μόνος μου, ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ, δεν με ρώτησε κανείς αν ζω ή αν πέθανα. Έχω πάρα πολύ θυμό μέσα μου. Εγώ έφυγα το 2011. Πάλευα τόσα χρόνια να κάνω πράγματα αλλά δε γινόταν. Εμείς έχουμε μεγαλώσει με πάρα πολλά ψυχολογικά και τα τέσσερα αγόρια», λέει χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός.

Φρίκη στη Λαμία: Ο πατέρας που εξέδιδε την κόρη του «την έδενε από το λαιμό με αλυσίδες σαν σκυλί»

Συγκλονιστικές περιγραφές στην κατάθεσή του

Στην κατάθεσή του στις Αρχές περιέγραψε τα βασανιστήρια που περνούσε στα χέρια του ίδιου του πατέρα. «Με έδερνε, ήθελε να με κλείσει σε ίδρυμα, με έβριζε, με άφηνε νηστικό και βρώμικο. Έφθασε στο σημείο να βάλει Αλβανούς να με βιάσουν!» αποκάλυψε στους αστυνομικούς.

«Σε ηλικία 12-13 ετών δούλευα ως σερβιτόρος και τα χρήματα τα έδινα στον πατέρα μου. Πήγαινα κανονικά σχολεία. Ήμουν άπλυτος, βρόμικος, νηστικός και με κοροϊδεύαν οι συμμαθητές μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.



Άλλαξε το όνομά του λόγω του πατέρα του

Ο ηθοποιός έβλεπε τις πονηρές επισκέψεις του γείτονα στην αδερφή του και προσπάθησε να τη γλιτώσει όπως και τα αδέρφια του. Έφυγε από τη Λαμία, άλλαξε το όνομα του και πολύ γρήγορα με το ταλέντο του έγινε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ελάχιστοι γνωρίζουν το δράμα που βίωνε και την αγωνία του αν τα αδέρφια του είναι καλά. Ο γνωστός ηθοποιός ήξερε ότι μόνο με έναν τρόπο μπορούσε να τους σώσει. Να καταγγείλει τον πατέρα του στην Αστυνομία.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε στο STAR ότι νιώθει πλέον ανακούφιση που ο πατέρας του μπήκε στη φυλακή.

Οι αποκαλύψεις

Το θέμα έφτασε στην Εισαγγελία και δόθηκε εντολή διερεύνησης όταν ο 26χρονος σήμερα αδελφός της Μαρίας, μαζί και με ακόμη έναν αδελφό του, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στις Αρχές και κατέθεσαν τα μαρτύρια που είχαν βιώσει από τον «πατέρα» τους στην παιδική τους ηλικία, οι ίδιοι και η αδελφή τους.

Όταν ο 26χρονος γιος άκουσε ότι πατέρας του προφυλακίστηκε, έδειξε να ανακουφίζεται.

«Πρώτο μέλημά μου είναι τι θα γίνει η αδελφή μου, η Μαρία. Όσο για τον πατέρα μας, έστω και αργά, αποδόθηκε Δικαιοσύνη. Θα έπρεπε να ήταν μέσα εδώ και πολλά χρόνια...», δήλωσε στο LamiaReport μετά την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

Ο οικογενειακός εφιάλτης

Μιλάμε για μια οικογένεια με τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι. Η μητέρα και το κορίτσι έχουν βαριάς μορφής νοητική υστέρηση (με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30). Η μητέρα φυσικά δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τα μικρά παιδιά, ούτε και να προστατέψει το κοριτσάκι της, αλλά ούτε και τον ίδιο της τον εαυτό. Τα παιδιά έμειναν νηστικά και βρώμικα. Ντρεπόντουσαν να πάνε στο σχολείο.

Οι καταθέσεις των παιδιών για τα όσα βίωναν στα χέρια του «πα-τέρας» είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Έβαζε τα παιδιά από ηλικία των 5 ετών να δουλεύουν στο χοιροστάσιο που διατηρούσε κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα χτυπούσε με μπετόβεργες, καναπίτσα και σύρμα, για ασήμαντες αφορμές.

«Έχω δει με τα μάτια μου τον πατέρα μου να δένει με αλυσίδα από το λαιμό την αδελφή μου την Μαρία σε ηλικία 4 ετών. Σαν να ήταν σκυλί.Δεν ξέρω αν το πρόβλημα (νοητική υστέρηση) που έχει η Μαρία είναι αποτέλεσμα του προβλήματος που έχει η μητέρα μου ή είναι από τα δεσίματα του πάτερα μου και το ξύλο που της έριχνε...», λέει ένα από τα αδέλφια του άτυχου κοριτσιού.

Ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια εκτός από το χοιροστάσιο στην εφηβεία του άρχισε να δουλεύει και σαν γκαρσόνι. Ο «πα-τέρας» τον έδερνε και του έπαιρνε το μεροκάματο. «Ο πατέρας μας είχε μισθό από το νοσοκομείο που δούλευε. Είχε επιπλέον εισόδημα από το χοιροστάσιο. Ποτέ δεν καταλάβαμε τι έκανε τα χρήματα. Εμείς πάντως μέναμε νηστικά και δεν είχαμε να φάμε...», λένε τα παιδιά.

Και το χειρότερο

Ο «πα-τέρας» έπαιρνε το ανήλικο κοριτσάκι και το άφηνε Σαββατοκύριακα στο χοιροστάσιο με αυτούς που είχε στη δούλεψή του. Εκτός από τους δυο που προφυλακίστηκαν σήμερα, στο κοριτσάκι φέρεται να είχαν ασελγήσει στο παρελθόν και κάποιοι αλλοδαποί που εργάζονταν στο οικογενειακό χοιροστάσιο. Ένας Αλβανός, ένας Ινδός και ένας Πολωνός (ο τελευταίος έχει πεθάνει).

Όταν τα παιδιά έλεγαν στον πατέρα ότι κάτι συμβαίνει με τον γείτονα και την ΑμεΑ αδελφή τους εκείνος τα αγνοούσε. Το ίδιο συνέβαινε και όταν του έλεγαν για τους εργαζόμενους στο χοιροστάσιο, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ασελγούσαν σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, που πάσχει από βαριά νοητική υστέρηση.

Τέλος τα παιδιά υποστηρίζουν ότι τον εφιάλτη της μικρής γνώριζαν και άλλα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον και κάποιοι γείτονες, αλλά κάνεις δεν τολμούσε να μιλήσει γιατί φοβόταν τον πατέρα.

Δείτε τι είπε στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την απόφαση της προφυλάκισής τους, ο δικηγόρος, ο οποίος διορίστηκε αυτεπάγγελτα από τον Ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ