ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τηλεφωνική απάτη: Το Επιμελητήριο Κυκλάδων εφιστά την προσοχή

Νέα τηλεφωνική απάτη: Το Επιμελητήριο Κυκλάδων εφιστά την προσοχή
Pixabay

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έπειτα από σχετικές καταγγελίες, ενημερώνει τα μέλη του ότι τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί κρούσματα επιτηδείων με στόχο την απόσπαση χρημάτων.

Άγνωστοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες (είτε από απόκρυψη, είτε από αριθμούς εξωτερικού) και ισχυριζόμενοι ότι καλούν από την Υπηρεσία Επαγγελματιών Κυκλάδων, ζητούν την επιβεβαίωση των στοιχείων τους για τη δήθεν δημιουργία τουριστικού οδηγού (ο οποίος δεν υπάρχει), και με χρηματικό αντίτιμο.

«Κατά την επικοινωνία τους αυτή, επικαλούνται μάλιστα, όχι μόνο το όνομα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αλλά και άλλων φορέων», σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει τα εξής: «Με αφορμή αυτά τα τελευταία περιστατικά, το Επιμελητήριο Κυκλάδων εφιστά σε όλους την προσοχή και ενημερώνει ότι για οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια ή συνεργασία με εταιρίες και οργανισμούς, το Επιμελητήριο φροντίζει να ενημερώνει τα μέλη του εκ των προτέρων, προκειμένου να γνωρίζουν τις ενέργειές του, ειδικά όταν αυτές προϋποθέτουν την χρηματική συμμετοχή των μελών του».

«Εφόσον δεν έχει προηγηθεί επίσημη ενημέρωση από το Επιμελητήριο, τέτοιου είδους ενέργειες ή και συνεργασίες, δεν ισχύουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ