ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Γραικός: Δείτε πού τον έθαψε ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του

Δημήτρης Γραικός: Δείτε πού τον έθαψε ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του
life-events.gr

Με τον πιο τραγικό τρόπο, έπεσε η αυλαία στο θρίλερ της εξαφάνισης του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού στη Θεσσαλονίκη, τα ίχνη του οποίου αγοούνταν από το 2016. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του anikolouli.gr και της εκπομπής "Φως στο Τούνελ”, βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε κτηνοτροφική μονάδα ατόμου που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του.

Ο 59χρονος τότε Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2016, μαζί με το αγροτικό αυτοκίνητό του.

Όσο προχωρούσαν οι έρευνες για την υπόθεση, υπήρξαν στοιχεία ότι ο επιχειρηματίας λίγο πριν χαθεί, είχε οικονομική συναλλαγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο έμπορος με τον οποίο είχε την τελευταία συναλλαγή, ομολόγησε πως τον σκότωσε και τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητο στη μονάδα του.

Το πτώμα του βρέθηκε σήμερα στην περιοχή του χωριού Ανατολικού, ενώ το σημείο υπέδειξε ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε και τελικά ομολόγησε πως τον σκότωσε.

Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα του 59χρονου εντοπίστηκε θαμμένο σε βάθος περίπου τριών μέτρων, μαζί με το αγροτικό αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα. Το πτώμα του ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του νεκρού, αλλά και για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Η εξαφάνιση

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, του 2016. Το πρωί είχε πάει κανονικά στη δουλειά του. Μίλησε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, ωστόσο από το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα ίχνη του χάθηκαν.

Σύμφωνα με όσα υποστήριζε τότε η σύζυγος του 59χρονου, ο άντρας της είχε φύγει το πρωί από το σπίτι στο Ωραιόκαστρο και πήγε στα σφαγεία Χαλάστρας για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση εισέπραξε 17.000 ευρώ, ποσό αρκετά σημαντικό ώστε να κάνει την οικογένειά του να ανησυχεί πως πίσω από την εξαφάνισή του ίσως να κρύβεται εγκληματική ενέργεια. «Ο σύζυγός μου πήγαινε τακτικά στα σφαγεία. Είναι η δουλειά του αυτή και εκείνη την ημέρα έπρεπε να πουλήσει κάποια ζώα. Ο αγοραστής είπε ότι του έδωσε 17.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν ήταν περισσότερα ή λιγότερα, αλλά αυτά είπε ο αγοραστής στη κατάθεσή του», είχε υποστηρίξει η σύζυγός του.

Ακολούθησαν έρευνες, πολλές έρευνες, υπόνοιες στράφηκαν και στη σύζυγό του, σενάρια έλεγαν ότι πήγε στο εξωτερικό, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν επαληθεύτηκε.

Για την υπόθεση είχε καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ο αδελφός του αγνοούμενου κτηνοτρόφου, με την αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών να προτείνει την αρχειοθέτησή της. Η πρόταση όμως δεν εγκρίθηκε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εισηγούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά παντός υπευθύνου. Κατόπιν αυτού, η δικογραφία βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στα χέρια ανακρίτριας που είχε ξεκινήσει νέο κύκλο καταθέσεων και ερευνών. Κατά την κρίση του αντεισαγγελέα Εφετών, ο 59χρονος έπεσε θύμα δολοφονίας, χωρίς όμως να προσδιορίζει σε ποιον στρέφονταν υπόνοιες ως προς αυτό.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εξετάστηκαν κατά την έρευνα των διωκτικών Αρχών ήταν και ο έμπορος κρεάτων, στην κτηνοτροφική μονάδα του οποίου εντοπίστηκε τελικώς το πτώμα του Δημήτρη Γραικού. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να είχε οικονομικές συναλλαγές με τον 59χρονο, ενώ κατά την διενεργηθείσα έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι είχε «άνοιγμα» προς τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Η εξέτασή του στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία νεότερη ενημέρωση για την υπόθεση θα υπάρξει μέσα στις επόμενες ώρες.

Το τραγικό τέλος

O τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Γραικό ήταν ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας. Αμέσως οι υποψίες έπεσαν πάνω του.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε σήμερα, 30 Μαΐου του 2019. Ο κτηνοτρόφος ομολόγησε το έγκλημα και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο έθαψε τον άτυχο επιχειρηματία μαζί με το αυτοκίνητό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ