ΕΛΛΑΔΑ

Οι αλλαγές στην ύλη της γ' Λυκείου για το σχολικό έτος 2019-2020

Οι αλλαγές στην ύλη της γ' Λυκείου για το σχολικό έτος 2019-2020
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακοινώθηκε στις 30 Μαΐου, η διδακτέα-εξεταστέα ύλη της Γ' Λυκείου για τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Η διδακτέα ύλη των μαθημάτων αυξάνεται σημαντικά την επόμενη σχολική χρονιά, ιδιαίτερα στα Μαθηματικά, τη Βιολογία, την Ιστορία και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Μικρότερη είναι η αύξηση της ύλης στη Φυσική και τη Χημεία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας τονίζει πως είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται η ύλη από τον Μάιο, με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και μαθητριών για το νέο σχολικό έτος.

«Ανακοινώνουμε σήμερα, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, την εξεταστέα ύλη για την Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2019-2020. Για να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, το σύνολο της ύλης συμπεριλαμβάνεται στα ήδη υπάρχοντα βιβλία, ώστε να μπορεί να διδαχθεί με άνεση από τους εκπαιδευτικούς και να εμπεδωθεί αποτελεσματικά από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, υπάρχει μία λελογισμένη αύξηση της ύλης σε ορισμένα μόνον μαθήματα ενώ στα υπόλοιπα η ύλη μένει ως έχει, και θα παρακαλούσα, για το όφελος των παιδιών, να μην υπάρχουν αποπροσανατολιστικές συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Εισάγεται νέα αντίληψη στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που ευνοεί την κατανόηση αντί της αποστήθισης.Η εξεταστέα ύλη ακολουθεί τη λογική και τη δομή της Γ’ Λυκείου, όπου τα τρία μαθήματα του κάθε επιστημονικού πεδίου θα διδάσκονται για 6 ώρες την εβδομάδα -μαζί με τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία- μάθημα υποχρεωτικό για όλα τα πεδία. Η εξεταστέα ύλη που μόλις ανακοινώθηκε είναι ένα πρώτο και σημαντικό βήμα ώστε να αρχίσει βαθμιαία να εδραιώνεται η αντίληψη ότι τα παιδιά μπορούν να προετοιμάζονται με επιτυχία για τα πανεπιστήμια, επενδύοντας αποκλειστικά στη σχολική διδασκαλία» είπε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Αναλυτικά η διδακτέα / εξεταστέα ύλη

Αρχαία Ελληνικά

Βιολογία

Γραμμικό Σχέδιο

Ελεύθερο Σχέδιο

Θρησκευτικά

Ιστορία

Κοινωνιολογία

Λατινικά

Μαθηματικά

Νέα Ελληνικά

Ξένες Γλώσσες

Οικονομία

Πληροφορική

Φυσική

Χημεία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ