ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα ενημέρωσης για τη γονεϊκή ισότητα

Ημερίδα ενημέρωσης για τη γονεϊκή ισότητα

Το σωματείο για τη «Γονεϊκή Ισότητα για το παιδί» Πειραιά (ΓΟΝ.ΙΣ.), που αποτελεί πρωτοβάθμιο και πιστοποιημένο από το κράτος φορέα κοινωνικής φροντίδας, σας προσκαλεί στην ημερίδα, με θέμα «Η Ανατροφή του Παιδιού και η Προστασία της Παιδικής Ηλικίας», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 09.30 - 15.00 στην Ιωνίδειο Σχολή στον Πειραιά (Σωτήρος Διός 17, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο).

Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν εξειδικευμένα θέματα για την ανατροφή του παιδιού, παρέχοντας πρακτική γνώση για όλους.
Ομιλητές στην πρώτη ενότηταείναι οι: Νίκος Αράπης (Πρόεδρος ΓΟΝ.ΙΣ. Πειραιά), Νατάσα Βλουτόγλου (Επιστημονική υπεύθυνη, κλινική ψυχολόγος), Γιώργος Ζώρζος (Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων), Δυο γονείς για το παιδί : Είναι εφικτό σε συγκρουσιακές καταστάσεις;, Καλλιόπη Μαυρέα (Ειδική Παιδαγωγός και Υποψ. Διδάκτορας Ιατρικής ΕΚΠΑ, Ειδικό Κέντρο Εφηβικής Ιατρικής Α Παιδιατρική Κλινική Παίδων Αγ. Σοφία) & Καλλιόπη Παπουτσάκη (Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής και Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ) Επίδραση του Οικογενειακού Περιβάλλοντος στη Σχολική Επίδοση του Παιδιού & Εφήβου, Ελένη Μητσοπούλου (Νομικός, Ιδρυτικό Μέλος ΓΟΝ.ΙΣ), Μηχανισμοί Προστασίας του Παιδιού.

Ακολούθως θα παρουσιαστεί ο νέος θεσμός της «Διαμεσολάβησης» ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Οκτώβριο του 2019 (Με το νόμο για την υποχρεωτικότητα διαμεσολάβησης στην ελληνική κοινωνία άνοιξε ο δρόμος και για άλλες ειδικότητες, πλην των δικηγόρων, που θα μπορούν να εκπαιδευτούν ως διαμεσολαβητές, όπως γιατροί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, κτλ. καθώς η διαμεσολάβηση χρειάζεται όλες τις επαγγελματικές ειδικότητες.) Παράλληλα, στα πλαίσια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Πούλια και ο Αυγερινός», από τα παιδιά του προγράμματος. Στην παράσταση αυτή θα παρουσιαστούν καινοτομίες στα σκηνικά και τη μουσική, ενώ απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες. Θεατρική διδασκαλία: Παγώνα Καραγιάννη, Μουσική: Νίκος Σαραφιανός, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μάνος Εγγλέζος, Διανομή Ρόλων : (τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα)

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση δημιουργιών των παιδιών του προγράμματος.Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια προγράμματος παιδικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής 2018-2019. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ