ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Γραικός: Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου και η έρευνα για συνεργούς

Δημήτρης Γραικός: Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου και η έρευνα για συνεργούς
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να καλύψει τα ίχνη του ο 46χρονος δολοφονός του κτηνοτρόφου, Δημήτρη Γραικού, όπως αποκαλύπτεται από τις καταθέσεις στο πλαίσιο της δικογραφίας.

Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρει η «Real», ότι ακόμα και όταν εντόπισαν οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο του θύματος θαμμένο στην κτηνοτροφική του μονάδα, εκείνος τους είπε: «Εντάξει ρε παιδιά... Μου είπε ο Γραικός να το θάψω και έφυγε για τα Σκόπια». Στη συνέχεια βέβαια αναγκάστηκε να ομολογήσει πως πιάστηκε στα «χέρια» με τον άτυχο άνδραμ υποστηρίζοντας πως ο θάνατος του Γραικού ήταν ατύχημα.

Συνεργάτες στην εξαφάνιση

Ο γνωστός δικηγόρος των αδερφών του θύματος, Νίκος Διαλυνάς, εμφανίζεται βέβαιος πως ο δράστης είχε συνεργούς που τον βοήθησαν να θάψει το πτώμα, αλλά και το όχημα του 59χρονου κτηνοτρόφου.

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία Γραικού: Τι κατέγραψε ο δορυφόρος στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός

«Είναι και άλλοι... Δεν ήταν μόνος του. Δεν μπορεί μόνος του να τα έκανε όλα αυτά. Έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία που αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια. Πιστεύουμε πως οι συνεργοί του ήταν Ρουμάνοι εργαζόμενοι στη μονάδα του, οι οποίοι όλως τυχαίως την επόμενη της δολοφονίας έφυγαν από τη χώρα. Ο ένας, ωστόσο, επέστρεψε κρυφά πίσω. Τον γνωρίζουμε...», τονίζει ο κύριος Διαλυνάς.

Άλλωστε, όπως λέει, ο ίδιος ο δράστης έχει πει στις καταθέσεις του οτι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι διέμεναν στην κτηνοτροφική μονάδα. «Πήρε τα μηχανήματα και έσκαβε... Μετέφερε το θύματα και δεν πήρε χαμπάρι κανείς; Αυτό είναι αδύνατο».

Παρότι ο δράστης προσπάθησε από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του επιχειρηματία να παραπλανήσει τις Αρχές, όσο και τα συγγενικά του πρόσωπα που τον ρωτούσαν επίμονα αν γνωρίζει που βρίσκεται ο άνθρωπός τους, καθώς ήταν ο τελευταίος τον είδε πριν εξαφανιστεί, δεν τα κατάφερε. Ο αδελφός του θύματος, επέμενε και ο εισαγγελέας Εφετών, Βασίλης Φλωρίδης, τον άκουσε.

Με διάταξή του άφησε ανοικτή την υπόθεση σημειώνοντας: «Σύμφωνα με την κοινή λογική ο Δ. Γραικός δεν μπορεί παρά να είναι νεκρός. Η περίπτωση να έχει αυτοκτονήσει ή να απεβίωσε από φυσικά αίτια είναι σχεδόν απίθανη, διότι τουλάχιστον θα είχε βρεθεί το όχημά του. Για τον ίδιο λόγο, αποκλείεται να έχασε τη ζωή του λόγω τροχαίου ατυχήματος».

Βίαια χτυπημένος

Γιατί όμως διαπληκτίστηκαν δράστης και θύμα; Η αιτία φαίνεται να ήταν οι οικονομικές διαφορές. Σύμφωνα με την κατάθεση της συζύγου του Γραικού, ο δράστης του χρωστούσε 40.000 ευρώ και τη μοιραία ημέρα φαίνεται πως του είχε πει πως θα του δώσει 17.000 ευρώ, ωστόσο δεν το έκανε αυτό και προφανώς πυροδότησε τον καυγά.

«Αποκλείω το γεγονός να του είχε δώσει σε ρευστό 17.000 ευρώ, γιατί δεν συνήθιζε να δίνει τόσο μεγάλα ποσά χωρίς να κόβει τιμολόγια. Αυτή την πληροφορία την έμαθα από τρίτους και συγκεκριμένα από υπάλληλο του Κτηνοτροφείου στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δ.Δ. την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης. Συγκεκριμένα, μου ανέφερε πως ο Δ.Δ. του είπε πως είχε δώσει στον σύζυγό μου περίπου 5.000 ευρώ», υποστήριξε η σύζυγος του Γραικού.

Σύμφωνα με τον κύριο Διαλυνά, ο θάνατος του Δημήτρη Γραικού ήταν βίαιος και έδειχνε μένος από την πλευρά του κατηγορούμενου.

«Οι δυο άνδρες φαίνεταν να λογομάχησαν έντονα για οικονομικές διαφορές και να πιάστηκαν στα χέρια, γεγονός που οδήγησε στον θάνατο του 59χρονου. Ο δράστης άλλωστε είναι μεγαλόσωμος. Έχει ύψος 1,90. Είναι ένας δυνατός άνδρας. Σε κάθε περίπτωση το θύμα έφερε πολλαπλά κατάγματα. Είχε τέσσερα σπασμένα πλευρά, τα δυο εκ των οποίων τρύπησαν τον πνεύμονα σε δυο σημεία, η μύτη ήταν σπασμένη και είχε κάταγμα στον κρόταφο... Χτυπήθηκε άσχημα», καταλήγει ο κύριος Διαλυνάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ