ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα στήριξης των υπογόνιμων ζευγαριών από τον νέο Περιφερειάρχη

Μέτρα στήριξης των υπογόνιμων ζευγαριών από τον νέο Περιφερειάρχη
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη γιορτή της Γονιμότητας, ανάμεσα σε δεκάδες νέους γονείς και παιδιά που έχουν γεννηθεί με τις σύγχρονες μεθόδους της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Πρόεδρος του ΙΣΑ και Νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Μάλιστα ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε και σε μία σειρά μέτρων, τα οποία θα θεσμοθετήσει, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπογονιμότητα στην Αττική, η οποία πλήττει συνολικά τη χώρα και λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις.

Μεταξύ των μέτρων, είναι η στήριξη των βρεφονηπιακών σταθμών, η ενδυνάμωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, και η δημιουργία φοιτητικών εστιών στην Αττική, «ώστε να καλλιεργηθεί ο στόχος», όπως είπε, «των δύο και περισσότερων παιδιών για τους νέους γονείς στην Περιφέρεια Αττικής, καθιστώντας κατά το δυνατόν ευνοϊκότερους τους όρους διαβίωσης για όλες τις οικογένειες και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες».

Η Γιορτή και «παρέλαση Γονιμότητας» έγινε στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Γονιμότητας που πραγματοποιείται με την συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων στην Αθήνα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και η εξωσωματική γονιμοποίηση πρωτοστατούν μεταξύ των υπηρεσιών που θα αποτελέσουν τα «βαριά όπλα» του ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, λόγω της επιστημονικής διάκρισης σε παγκόσμιο επίπεδο των εξαιρετικών μας επιστημόνων.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Νέος Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε επίσης στο μειούμενο αριθμό γεννήσεων στην χώρα μας, ο οποίος όπως είπε, λόγω και της οικονομικής κρίσης, μετά το 2011 είναι χαμηλότερος από τον αριθμό θανάτων με δυσοίωνες προβλέψεις.

«Το σύνθημα είναι ότι Μπορούμε» δήλωσε ο κ. Πατούλης, και τόνισε ότι «εδώ στην Ελλάδα μας έρχονται ζευγάρια από όλα τα σημεία του κόσμου για να αποκτήσουν παιδί, εδώ λοιπόν και οι Έλληνες γονείς μπορούν να τα καταφέρουν. Η δύναμη της χώρας βρίσκεται στις νέες γενιές και το μέλλον ανήκει στα παιδιά της Ελλάδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ