ΕΛΛΑΔΑ

Σπαράζει καρδιές η μητέρα της 6χρονης Στέλλας: «Το παιδί μου δεν ήταν για τα σκουπίδια»

Σπαράζει καρδιές η μητέρα της 6χρονης Στέλλας: «Το παιδί μου δεν ήταν για τα σκουπίδια»
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ως μία από τις πιο φρικτές υποθέσεις που έχει κληθεί να χειριστεί, περιέγραψε στο δικαστήριο ο αστυνομικός της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών, τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη, από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα, πρώην αστυνομικού, τον Απρίλιο του 2017.

«Μαζί με τη φωτιά στο Μάτι είναι η υπόθεση που με στοιχειώνει. Μου έχει μείνει η εικόνα τη στιγμή που βγάζουνε τη Στέλλα από τον κάδο απορριμμάτων, σαν να κοιμάται. Όχι, δεν του άξιζε του παιδιού να πεταχτεί στον κάδο» κατέθεσε ο μάρτυρας στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η δίκη του κατηγορούμενου σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στο συνταξιούχο αστυνομικό Ιωάννη Εικοσπεντάκη, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού.

Συγκλονιστική ήταν όμως και η κατάθεση της μητέρας του άτυχου κοριτσιού που βρήκε φρικτό θάνατο και εν συνεχεία πετάχτηκε από τα χέρια του ίδιου του πατέρας της σε κάδο απορριμμάτων στην Αγία Βαρβάρα.

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του κοριτσιού που τη νύχτα του εγκλήματος βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά από επέμβαση στη χολή, αφήνοντας τα δύο της παιδιά υπό την επίβλεψη του συζύγου της, περιέγραψε στους δικαστές το «θέατρο» που έπαιζε ο κατηγορούμενος μετά το έγκλημα, ο οποίος υποστήριζε ότι η 6χρονη έπεσε θύμα απαγωγής από ληστές.

«Το πρωί που τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωνε, μετά όταν ήρθαν οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο τον ξαναπήρα και μου είπε "μπήκαν κλέφτες στο σπίτι πάθαμε κάτι φοβερό πήραν τα χρυσαφικά σου"», ανέφερε η μάρτυρας ενώ μετά από αρκετές πιέσεις της είπε ότι «έχουμε ένα άλλο θέμα μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλίτσα».

«Είναι δυνατόν να σκηνοθετήσει ότι μας κλέψανε τα χρυσαφικά; Να πάρει σακούλα και να πάει να πετάξει το παιδί; Αν δεν σταματούσε η αστυνομία το απορριμματοφόρο που θα το έβρισκα το παιδί μου; Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια, το παιδάκι μου αυτό δεν ήταν για τα σκουπίδια…», είπε με τρεμάμενη φωνή η χαροκαμένη μητέρα, που δυο χρόνια μετά τη δολοφονία της 6χρονης βασανίζεται από ένα τεράστιο γιατί.

«Αυτό το γιατί μας τρώει. Εκείνος μου είπε ότι έγινε κατά λάθος γιατί έκλαιγε η μικρή και για να μην ξυπνήσει ο αδελφός της έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Εάν ήθελε να την κάνει μόνο να σωπάσει γιατί της έκλεισε και τη μύτη; Αν έγινε κατά λάθος να το δεχτώ, αλλά γιατί τόσα ψέματα, γιατί δεν πήρε το ΕΚΑΒ αλλά πήγε και την πέταξε στον κάδο», συνέχισε η μάρτυρας.

Μάλιστα άφησε αιχμές ότι ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ενδέχεται να τοποθέτησε το άψυχο κορμάκι της δίπλα στον αδελφό της την ώρα που κοιμόταν, ώστε να έχει άλλοθι που να ενισχύει το σενάριο της απαγωγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ