ΕΛΛΑΔΑ

Νέα καταγγελία: Δασκάλα κλείδωσε μαθήτρια στην τάξη σε σχολείο της Αττικής

Νέα καταγγελία: Δασκάλα κλείδωσε μαθήτρια στην τάξη σε σχολείο της Αττικής
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησαν οι γονείς ενός δεκάχρονου κοριτσιού, αφού όπως είπαν, κλείδωσε από λάθος την κόρη τους στην τάξη, ενώ όπως υποστηρίζουν, υπήρξε προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος από τη διεύθυνση του σχολείου.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Αττικής στις 29 Μαΐου, όταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Ant1, η μαθήτρια της τετάρτης δημοτικού κλειδώθηκε από δασκάλα στην αίθουσα.

Όπως δήλωσε η μητέρα του παιδιού στην κάμερα, το κοριτσάκι έμεινε κλειδωμένο για περίπου δέκα με 12 λεπτά.

Το σοκαριστικό, όμως, σύμφωνα παντα με την οικογένεια του παιδιού, είναι πως υπήρξε προσπάθεια αποσιώπησης του περιστατικού από τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και η αδιαφορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.



«Υπήρξε απαξίωση του γεγονότος. Υποτίμηση του περιστατικού. Αρχικά αρνήθηκαν ότι το παιδί κλειδώθηκε με υπαιτιότητα της δασκάλας, μέμφονταν το παιδί… Εξέφρασαν τα εξής λόγια: ‘Και τι έγινε που κλειδώθηκε το παιδί. Έπαθε κάτι; Δεν έπαθε’», είπε η μητέρα στο σταθμό.

Σύφμφωνα με το ρεπορτάζ, η μικρή πήρε μία καρέκλα και πήγε στο παράθυρο, το οποίο ξεκλείδωσε και έβγαλε το κεφάλι της έξω προκειμένου να ζητήσει βοήθεια. Τελικά, το παιδί ξεκλείδωσε από την αίθουσα τυχαία μια άλλη δασκάλα του σχολείου.

Η μητέρα της δεκάχρονης υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό, καταγγέλλοντας αδιαφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ