ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σταματιάδη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα ένας από τους δολοφόνους του

Δολοφονία Σταματιάδη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα ένας από τους δολοφόνους του
(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)

Ο 30χρονος Αλβανός, που κατηγορείται ότι είναι ένας από τους δράστες που είχαν δολοφονήσει τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, τον Απρίλιο του 2018, μέσα στην οικία του στην Κηφισιά, όπου είχε εισβάλει με συνεργούς του για ληστεία, εκδόθηκε στην Ελλάδα από τις Αρχές του Βελγίου. 

Ο κακοποιός είχε συλληφθεί στις Βρυξέλλες.

Σε βάρος του 30χρονου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία με πρόθεση, ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν συλληφθεί.

Το χρονικό

Την κωδική ονομασία «Αγριογούρουνο», μετά από ένα μακάβριο εύρημα, είχαν δώσει οι Αρχές στην επιχείρηση για τη σύλληψη των δολοφόνων του επιχειρηματία Σταματιάδη.

Όπως αποδείχτηκε, τα μέλη της συμμορίας με το ίδιο όπλο που σκότωσαν τον επιχειρηματία, πήγαιναν για κυνήγι αγριογούρουνου, μεταφέροντας μάλιστα τα θηράματά τους με ένα από τα αυτοκίνητα που είχαν κλέψει, έπειτα από εισβολή σε σπίτι. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα και αίματα του ζώου μέσα στο Ι.Χ..

Λίγες μόλις μέρες μάλιστα πριν από τη δολοφονία του Σταματιάδη είχαν πάει για κυνήγι και είχαν ανεβάσει φωτογραφίες τους στην προσωπική τους σελίδα στο Facebook. Μάλιστα οι Αρχές, μέσα στο αυτοκίνητο με τα αίματα του ζώου, εντόπισαν και δύο κάλυκες που ταυτοποιούνται με το όπλο της δολοφονίας του επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Όπως αποδείχθηκε, το βράδυ της ληστείας του επιχειρηματία είχαν εισβάλει στο σπίτι του τέσσερα μέλη της συμμορίας, τα οποία αλληλοκατηγορούνται για το ποιος πυροβόλησε τον 52χρονο.

Μάλιστα η σπείρα, λίγες μέρες πριν, είχε εισβάλει σε ένα σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και αφού ακινητοποίησαν και έδεσαν τα μέλη της οικογένειας, άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα καθώς και το όχημά τους πριν εξαφανιστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ