ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Αριστείας από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ – Ήρθε η ώρα των αξιών, & των Άξιων

Μήνυμα Αριστείας από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ – Ήρθε η ώρα των αξιών, & των Άξιων

Με ένα συμβολικό τίτλο, ο οποίος σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα για να φύγει προς τα εμπρός αλλά και την αλλαγή νοοτροπίας, πραγματοποιείται σήμερα η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής.

Το βασικό Θέμα είναι: «Το Αύριο Σήμερα – Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών», με στόχο το κορυφαίο όργανο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, να φέρει στο προσκήνιο την «Άλλη Ελλάδα». Την Άλλη Ελλάδα για την οποία πασχίζουν όλοι οι Έλληνες, αλλά και οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες, από όλους τους κλάδους, που σήκωσαν σύσσωμοι το βάρος των Μνημονιακών Προγραμμάτων.

Γι’ αυτήν την Άλλη Ελλάδα, πασχίζει και η φαρμακοβιομηχανία, κλάδος που συνεισέφερε και εξακολουθεί να συνεισφέρει σημαντικά όχι μόνο στην οικονομία και στην υγεία αλλά και στην κοινωνία, προσφέροντας δωρεάν μεγάλο μέρος φαρμάκων και υπηρεσιών. Ταυτόχρονα όμως, κουβαλώντας ένα δυσβάσταχτο βάρος, αυτό του clawback rebate το οποίο χρόνο με το χρόνο, λαμβάνει διστάσεις τσουνάμι, απειλώντας ευθέως την ανάπτυξη αλλά και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Δυστυχώς όμως, καίτοι μετράμε 10 μήνες μετά την έξοδό μας από τα Μνημονιακά Προγράμματα, τα σημάδια βελτίωσης για καλύτερες ημέρες στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, είναι πολύ αχνά…

Πίσω στη Γ/Στου ΣΕΒ, φέτος ο Σύνδεσμος, αντικαθιστά την παραδοσιακή μορφή της απογευματινής εκδήλωσης της Γενικής του Συνέλευσης με μια πολυμορφική-σπονδυλωτή εκδήλωση. Μέσα από παραδείγματα επιχειρήσεων και της Κοινωνίας των Πολιτών θα επιδιώξει να δείξει ότι μια διαφορετική Ελλάδα όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά ότι αυτή η διαφορετική Ελλάδα είναι ήδη παρούσα, και αυτό που χρειάζεται είναι τα θετικά παραδείγματα και οι αξίες, που τα διαπνέουν, να γίνουν ο κανόνας, από εξαίρεση που είναι σήμερα. Όσα θα πουν οι άνθρωποι, που δημιούργησαν αυτά τα λαμπρά παραδείγματα, θα σχολιαστούν σ' ένα δεύτερο επίπεδο από τους εκπροσώπους δύο διαφορετικών γενεών, τον κ. Θεοδόση Π. Τάσιο, Ομ. Καθ. ΕΜΠ, και την 18χρονη Μαρία Κοκάλα, απόφοιτη του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Στα 15 της χρόνια το 2016, Η Μαρία Κοκάλα, ήταν Γενική Διευθύντρια της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» Smileybin στο Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας. Η Μαρία Κοκάλα, ξεχώρισε τόσο για τις ικανότητές της, όσο και την προσωπικότητά της, ανάμεσα σε 420.000 μαθητές από όλη την Ευρώπη και βραβεύτηκε με το «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement το 2016.

Ο ΣΕΒ προχωρεί σε αυτή την πρωτοβουλία συνεχίζοντας την προσπάθεια των τελευταίων ετών να παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο χωρίς να περιορίζει τις θέσεις του στα στενά όρια της εκπροσώπησης των επιχειρήσεων, με στόχο να προάγει ένα ευρύτερο πλαίσιο αξιών, θεσμών και αντιλήψεων, που θα οδηγήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στο μέλλον.

Αρκεί να αγκαλιάσουμε την αριστεία και να δώσουμε βήμα στους άξιους χωρίς φόβο.

Στην πρωινή συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE κ. Pierre Gataz.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ