4ο συνέδριο ΕΛΕΦΙ: Εκεί που η έρευνα συναντά μία καλύτερη υγεία για τον ασθενή

Την ανάγκη να αναδειχθεί η χώρα μας σε Κέντρο έρευνας βιοδεικτών, βιοιατρικής, αλλά και ενίσχυσης των κλινικών μελετών, ώστε να μεταβούμε μέσα από την ψηφιακή υγεία στην ενδυνάμωση του ασθενή, επεσήμαναν οι ομιλητές, τις δύο πρώτες ημέρες του 4ου Συνεδρίου Κλινικής Έρευνας που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.).

Το συνέδριο έχει τίτλο: «Φαρμακευτική Ιατρική & Κλινική Έρευνα στον 21ο αιώνα: Προσαρμογή στην Ψηφιακή Υγεία και ενδυνάμωση του ασθενή» και ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Το φετινό Συνέδριο, όπως τονίζουν στο CNN Greece η πρόεδρος και η γενική γραμματέας της ΕΛΕΦΙ κυρίες Βαρβάρα Μπαρούτσου και Άντζελα Βερναδάκη, θα διερευνήσει το μέλλον της βιοιατρικής έρευνας, των προηγμένων θεραπειών και της ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές συνεδρίες προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων με τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την Μεταφραστική Έρευνα με τις Κανονιστικές Υποθέσεις, τις Κλινικές Μελέτες, τη Φαρμακοεπαγρύπνηση, και την Ιατρική Πληροφόρηση.

Πλέον οδεύουμε σε μία εποχή όπου οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και ψηφιακές και αυτό είναι μόνο κέρδος για τον ασθενή, ταυτόχρονα όμως, είναι κέρδος και για τα συστήματα υγείας, σημειώνουν οι κυρίες Μπαρούτσου και Βερναδάκη.

Έγκριτοι επιστήμονες και εκπρόσωποι Αρχών Υγείας και συλλόγων ασθενών, θα συζητήσουν παραδείγματα εμπειριών, πρακτικών και συνεργασιών από το ελληνικό και διεθνές περιβάλλον αναφορικά με τις προηγμένες θεραπείες και τις εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο του διαλόγου την ενίσχυση της ασθενοκεντρικής νοοτροπίας και την προσέγγιση της ψηφιακής υγείας με στόχο την ενδυνάμωση του ασθενή. Ειδικότερα, η στόχευση του φετινού Συνεδρίου θα καλύψει τα εξής ζητήματα:

 • Επιτάχυνση & Αξιοπιστία στο Ερευνητικό Συνεχές Προκλινική, Μεταφραστική Έρευνα, Κλινική Έρευνα, Φαρμακοεπιδημιολογία & RWE
 • Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση, Εξατομικευμένη Ιατρική
 • Ψηφιακή Εποχή & Ιατρική, Ιατρική Ακριβείας
 • Ενδυνάμωση της σχέσης Ασθενούς – Ιατρού
 • Ελληνικές Σημαντικές Ερευνητικές Πρωτοβουλίες
 • Κύρια προγράμματα & κατευθύνσεις αιχμής στη χώρα
 • Έμπρακτη καινοτομία, νέοι σχεδιασμοί και προσεγγίσεις
 • Συμβολή στη Μεταπτυχιακή & Μεταδιδακτορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα
 • Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακολογίας & Πανεπιστημιακά/Ερευνητικά Κέντρα
  Διεθνείς συνεργασίες για την εφαρμογή διεθνών προτύπων στην χώρα και κινητικότητας υψηλού δυναμικού επιστημόνων
 • IFAPP, IFAPP Academy Kings College - πιστοποίηση στη Φαρμακευτική Ιατρική
 • EU Pharma Train – εξειδίκευση στη Φαρμακευτική Ιατρική

Στο Συνέδριο παρατίθενται ελπιδοφόρα παραδείγματα από την Ελλάδα που αποτελούν αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού της.

Σχετικά με την ΕΛ.Ε.Φ.Ι.

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. είναι επιστημονική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1991 και δέχεται ως μέλη ιατρούς, φαρμακοποιούς ή πτυχιούχους βιολογικών επιστημών, οι οποίοι ασχολούνται με κλινικές μελέτες (έρευνα), φαρμακοεπαγρύπνηση, εγκρίσεις φαρμάκων κλπ.

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. ως σύγχρονη επιστημονική εταιρεία αποτελεί ένα κύριο συνδετικό κρίκο Ερευνητικών Κέντρων, Πανεπιστημιακών Κέντρων, Επιστημονικών Εταιρειών, Αρχών, Ιδιωτικών Φορέων Έρευνας και Φαρμακοβιομηχανίας με τη Βιοιατρική Έρευνα και Καινοτομία, με το βλέμμα στον ασθενή και στο μέλλον των επιστημονικών, τεχνολογικών και ρυθμιστικών εξελίξεων.

Διαβάστε επίσης