ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστια ταλαιπωρία και αναμονή για τους μαθητές στις εξετάσεις στο Βαρβάκειο

Τεράστια ταλαιπωρία και αναμονή για τους μαθητές στις εξετάσεις στο Βαρβάκειο
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Βαρβάκειο σχολείο όπου σήμερα ήταν προγραμματισμένες οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών στα πρότυπα σχολεία, αφού εξαιτίας μιας διακοπής ρεύματος, καθυστέρησαν περίπου δυόμισι ώρες.

Οι εξετάσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 10 το πρωί (10.00-12.00), ωστόσο, αν και είχαν δοθεί τα θέματα από το υπουργείο Παιδείας δεν μπορούσαν να μοιραστούν στους μαθητές, αφού το φωτοτυπικό μηχάνημα δεν λειτουργούσε εξαιτίας της διακοπής ρεύματος.

Τελικά τα θέματα μοιράστηκαν στους μαθητές γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, καθώς περίμεναν να έρθει το ρεύμα.

Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν οι γονείς πολλών μαθητών που πήγαν στο σχολείο κατά τις 12 –την ώρα που τελείωναν κανονικά οι εξετάσεις- οι οποίοι διαπίστωσαν με έκπληξη ότι τα παιδιά τους μόλις είχαν ξεκινήσει να γράφουν. Αλλά και πολύ μαθητές ήταν προβληματισμένοι σχετικά με την απόδοσή τους στις εξετάσεις μετά από τόσες ώρες καθυστέρησης.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας εξηγώντας ότι το πρόβλημα στο Βαρβάκειο προκλήθηκε από διακοπή ρεύματος.

«Σχετικά με τις σημερινές εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει:

Τα θέματα των σημερινών εξετάσεων δόθηκαν κανονικά σε όλα τα Πρότυπα Σχολεία στην καθορισμένη ώρα. Στη Βαρβάκειο Σχολή οι εξετάσεις ολοκληρώνονται με καθυστέρηση λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ