ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Αναφορά Φρουζή στον Άρειο Πάγο για αποδέσμευση τραπεζικού του λογαριασμού

Υπόθεση Novartis: Αναφορά Φρουζή στον Άρειο Πάγο για αποδέσμευση τραπεζικού του λογαριασμού
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αναφορά ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου κατέθεσε μέσω των συνηγόρων του το πρώην στέλεχος την Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννη Αγγελή για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής υποστηρίζει ότι 16 μήνες μετά την «αποκάλυψη» της Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του 3 ποινικές διώξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο με «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Σύμφωνα με τον Κ. Φρουζή μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για το αδίκημα της δωροδοκίας δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, του οποίου προσκόμισε ολόκληρη την κίνηση, από όπου αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες.

Μετά ταύτα, όπως λέει, ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση αυτού, εισπράττοντας ωστόσο αρνητική απάντηση από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Επόμενο του βήμα ήταν να υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με τη σειρά της η τελευταία διαβίβασε το αίτημα πίσω στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες».

Κατόπιν των παραπάνω, ζητά από την Εισαγγελέα την διερεύνηση των όσων καταγγέλλει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ