ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανείς δεν ξέρει τίποτα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανείς δεν ξέρει τίποτα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, παρέστη σήμερα η Περιστέρα Μπαζιάνα. Ήταν η δεύτερη φορά που η σύζυγος του πρωθυπουργού θέλησε να παρακολουθήσει δια ζώσης τη διαδικασία.

Ο συνήγορος του Γ. Πατέλη, που χθες έχασε τις αισθήσεις και κατέρρευσε στο εδώλιο, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο από νοσοκομείο, σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση.

Τι υποστήριξε ο Κορκοβίλης στην απολογία του

Απολογούμενος στη συνέχεια ο κατηγορούμενος Κ. Κορκοβίλης, υποστήριξε ότι είχε αποχωρήσει προ δυο μηνών από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του, αλλά τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε 3 φορές ο Ελπιδοφόρος Καλαρίτης για να τον συλλυπηθεί.

«Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δω την κόρη μου και να φάω και γύρω στις 9 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1 το βράδυ στο Δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στο χρόνο αυτό μου ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11 παρά από την τοπική που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11 με 11:30 ο Καλαρίτης και μου λέει “τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις...”μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή», ανέφερε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο να ρωτά με πόση ώρα διαφορά έγιναν οι κλήσεις γιατί φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά στην ώρα, που δεν δικαιολογεί το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».

Μάλιστα, η κ. Λεπενιώτη του επεσήμανε ότι κανένας χρόνος από αυτούς που περιγράφει δεν είναι σωστός σύμφωνα με τη δικογραφία. «Το μήνυμα ήρθε 23:30 και οι κλήσεις έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή όπως είπατε θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έμαθε όσα έγιναν από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερε από ποια τοπική ήταν τα άτομα που συμμετείχαν.

Πρόεδρος: Καλά δεν είπαν όνομα του ανθρώπου ενεπλάκη;

Κατηγορούμενος: Είπαν του Ρουπακιά.

Πρόεδρος: Τον ξέρατε;

Κατηγορούμενος: Φατσικά μόνο.

Πρόεδρος: Και τι σκεφτήκατε;

Κατηγορούμενος: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες.

Πρόεδρος: Τι εννοείτε με αυτό;

Κατηγορούμενος: Σας είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά.

«Δε ρώτησα να μάθω τι ήθελαν εκείνο το βράδυ. Είχα υποθέσει ότι θα μας ήθελαν για φυλλάδια λόγω ομιλίας του αρχηγού. Δε ρώτησα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό», είπε στο δικαστήριο, με μια εκ των παρέδρων να επισημαίνει ότι σε άλλη κατάθεση του έχει πει ότι ο Καλαρίτης του ανάφερε πως επρόκειτο για διανομή τροφίμων.

Όταν του επισημάνθηκε πως τα μεσάνυχτα ήταν στη Δράπετσωνα, είπε πως πήγε να πάρει καφέ για να πάει στη δουλειά, με την Πρόεδρο να σχολιάζει:

«Λέτε διαφορετικά πράγματα ακόμα και τώρα. Δεν είναι νωρίς εφόσον πιάνετε δουλειά 01:30 να πάτε τα μεσάνυχτα;»

Σχετικά με μηνύματα που έστελνε η τοπική με την ένδειξη «με εντολή Λαγού», ο Κ. Κορκοβίλης είπε πως δεν διερωτήθηκε ποτέ το γιατί, καθώς εκείνος πήγαινε μόνο σε ομιλίες και διανομές τροφίμων, ενώ για δυο «αιτήματα» που είχε λάβει από μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τους παραγγείλει όπλα, υποστήριξε πως δεν το έκανε ποτέ, αλλά «ήταν με πλαστικές σφαίρες έτσι κι αλλιώς».

Όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα σχετικά με μήνυμα που έστειλε στον αδελφό του προκειμένου να πάει ως «ασφάλεια του στον Πειραιά σε ομιλία του Μιχαλολιάκου», εκείνος απάντησε πως ο αδελφός του δεν πήγε.

Εισαγγελέας: Μετά, όμως, στείλατε μήνυμα στον Πατέλη που του γράφετε «δεν σας ξεχνώ πάντα θα είμαι δίπλα στη Χρυσή Αυγή».

Κ: Δε θυμάμαι.

Π: Είχατε πει ότι είχατε φύγει τότε, είχατε ξεκόψει..

Κ: Λίγα καλά λόγια είπα, δεν είπα κάτι κακό.

Π: Κάποιος που έχει ξεκόψει αυτά γράφει;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ