ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2019: Μεθοδικό και… αρκετό διάβασμα, επιμονή και υπομονή, η συνταγή της επιτυχίας

Πανελλήνιες 2019: Μεθοδικό και… αρκετό διάβασμα, επιμονή και υπομονή, η συνταγή της επιτυχίας
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα όνειρά του για εισαγωγή και σπουδές στην Ιατρική, γίνονται πραγματικότητα για τον μαθητή Μενέλαο Αμπελαργά, ο οποίος, δίνοντας για δεύτερη φορά εξετάσεις -1ο ΓΕΛ Τρικάλων - συγκέντρωσε συνολικά 19.225 μόρια με 19,8 στη Βιολογία, 19,3 στη Χημεία, 20 στη Φυσική και 17,4 στη Γλώσσα.

Σημαντική ήταν η βοήθεια σε αυτή την επιτυχή προσπάθειά μου, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «από την οικογένειά μου, και γενικότερα τον περίγυρό μου, καθώς με στήριξαν παρά πολύ», ενώ σίγουρα απαιτείται διάβασμα, σκληρή δουλειά και ταπεινότητα και φυσικά υπομονή και επιμονή για την επιτυχία.

Συγκεντρώνοντας 18.747 μόρια, η Κωνσταντίνα Σαριγγαλά - 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων- βλέπει πως η προσπάθειά της για εισαγωγή, ως πρώτη προτίμηση στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, να έχει αποδώσει τους μέγιστους καρπούς.

«Το πολύ αλλά και μεθοδικό διάβασμα αποτελεί τη συνταγή της επιτυχίας, όπως και η στήριξη της οικογένειας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ πάντα υπήρχε για την ίδια και ο ελεύθερος χρόνος.

Τέλος, η ίδια δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους καθηγητές και το σχολείο της για τη συμπαράσταση που της παρείχαν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία.

Αποτελέσματα πανελληνίων 2019: Χαμηλές επιδόσεις, υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση

Οι προθεσμίες για τα μηχανογραφικά

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 4 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 και είναι αποκλειστική, ενώ μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9 Ιουλίου καθώς και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ