ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπόθεση εξαφάνισης στην Κρήτη: Αγνοείται εδώ και 10 ημέρες Βρετανίδα τουρίστρια

Νέα υπόθεση εξαφάνισης στην Κρήτη: Αγνοείται εδώ και 10 ημέρες Βρετανίδα τουρίστρια
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Η Αμερικανίδα βιολόγος Σουζάν Ίτον έχει εξαφανιστεί από την 2α Ιουλίου από την Κρήτη, με τις Αρχές να έχουν στήσουν μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό της. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία ψάχνει ακόμη μία γυναίκα, που έχει να δώσει σημεία ζωής εδώ και 10 ημέρες.

Όπως αναφέρει τo neakriti.gr, πρόκειται για την Κάθριν Mόουατ, η οποία εξαφανίστηκε από το νησί στις 30 Ιουνίου. Τελευταία φορά εθεάθη στο Σίσi Λασιθίου.

Για τον εντοπισμό της Βρετανίδας τουρίστριας έχει εκδοθεί silver alert, μετά από παράκληση του βρετανικού υποπροξενείου. Οι Αρχές πιστεύουν ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η γυναίκα έμενε από τις 10 Ιουνίου σε ξενοδοχείο στο Σίσι και πιθανότατα ταξίδεψε για τη Σαντορίνη αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Κρήτη.

Το κινητό της απενεργοποιημένο και η αστυνομία ερευνά υλικό από κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσει τις τελευταίες κινήσεις της.

LOST MOWATT

Η εξαφάνιση της Σουζάν Ίτον

Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η κινητοποιήση για τον εντοπισμό της Αμερικανίδας βιολόγου του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, η οποία αγνοοείται από τις 2 Ιουλίου.

Η Σουζάν Ίτον είχε φτάσει στο Κολυμπάρι Χανίων για να συμμετάσχει σε συνέδριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία.

Η οικογένειά της πιστεύει ότι πήγε για τρέξιμο και δεν επέστρεψε ποτέ στο ξενοδοχείο της, όπως γράφουν στη σελίδα «Searching for Suzanne» (σ.σ. Αναζητώντας τη Σουζάν) που δημιούργησαν στο Facebook.

Όλα τα προσωπικά αντικείμενα της 59χρονης -μεταξύ των οποίων το πορτοφόλι της, το κινητό της, το διαβατήριό της και μετρητά- βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Ωστόσο, έλειπαν τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε όταν πήγαινε για τρέξιμο.

«(…) Πιστεύουμε ότι η Σουζάν είτε ζεστάθηκε πολύ και αναζήτησε μια σκιά είτε έπεσε» γράφει η ανάρτηση της οικογένειάς της.

searc

Η Ίτον είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Βρετανού επιστήμονα Τόνι Χάιμαν.

Σε ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ τονίζει όλα όσα ακούγονται είναι θεωρίες και πως το μόνο που είναι δεδομένο είναι πως η Ίτον έδωσε το παρών στο συνέδριο το απόγευμα της Τρίτης.

Παρότι το Ινστιτούτο παραδέχεται πως το σενάριο να πήγε για τρέξιμο η 59χρονη είναι το επικρατέστερο, υπογραμμίζει πως λόγω της ζέστης η Ίτον ενδεχομένως να πήγε και για μπάνιο.

«Εκτός από κορυφαία επιστήμονας στο χώρο της, η Σουζάν είναι επίσης και αθλήτρια, δρομέας και κατέχει μαύρη ζώνη στο Τάε κβον ντο» τονίζει η ανακοίνωση, και συνεχίζει:

«Εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση, αυτή είναι η Σουζάν».

Το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ ανακοίνωσε επίσης πως οι φίλοι της Ίτον προσφέρουν το ποσό των 50.000 ευρώ ως ανταμοιβή για όποιον έχει πληροφορίες για την εξαφάνισή της.

Για την εξαφάνιση της Ίτον εκδόθηκε Silver Alert.

Σύμφωνα με τη Νέα Κρήτη, δύναμη της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, σκάφος του Λιμενικού αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «χτενίζουν» την περιοχή.

Μάλιστα, επιστρατεύτηκε και drone της ΕΜΑΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ