ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Έγκλημα «δείχνουν» τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου

Χανιά: Έγκλημα «δείχνουν» τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου
Facebook/Searching for Suzanne

Στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας φαίνεται να οδηγούν τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι Αρχές για την υπόθεση του θανάτου της 60χρονης βιολόγου Σουζάν Ίτον στα Χανιά.

Οι αστυνομία θεωρεί πως η 60χρονη Αμερικανίδα δεν βρέθηκε για εξερεύνηση με την θέληση της στο δαιδαλώδες σπήλαιο.

Εκτιμούν ότι κάποιος ή κάποιοι τη μετέφεραν στο εσωτερικό του σπηλαίου για να εξαφανίσουν τα ίχνη της, γνωρίζοντας ότι η εξαφάνιση της θα σηματοδοτούσε μία γιγαντιαία κινητοποίηση αναζήτησης της, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Υπό αυτό το πρίσμα ενισχύεται σοβαρά η εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας και άπαντες αναμένουν το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών που κλήθηκαν να χειριστούν από κοινού αυτή την υπόθεση-θρίλερ.

Θεωρείται ότι η Σουζάν θα ήταν αδύνατον να απομακρυνθεί τόσα χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και πολύ περισσότερο θεωρούν αδύνατον να επιχείρησε η ίδια να εξερευνήσει το δαιδαλώδες λαγούμι.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται, για να βρει κάποιος την είσοδο του (καλυμμένη από κλαδιά) θα έπρεπε να είναι γνώστης της περιοχής. Η άτυχη γυναίκα δεν είχε κανένα λόγο να «διεισδύσει» σε ένα άγνωστο, δαιδαλώδες, σκοτεινό σπήλαιο χωρίς εξοπλισμό. Ούτε καν το κινητό της δεν είχε μαζί της.

Την ύπαρξη του εν λόγω σπηλαίου γνωρίζουν ντόπιοι αλλά και κάποιοι που έχουν λατρεία με τα σπήλαια.

Ποιοι εντόπισαν το πτώμα της

Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι δύο περιπατητές που έχουν πάθος με την εξερεύνηση των σπηλαίων ήταν εκείνοι που εντόπισαν την σορό στην «κοιλιά» του σπηλαίου.

Αυτοί ενημέρωσαν τις Αρχές και ήδη έχουν δώσει καταθέσεις.

Οι αστυνομικοί όσο περιμένουν το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών προσπαθούν να μην χάσουν πολύτιμο χρόνο και με συντονισμένες κινήσεις συλλέγουν πληροφορίες για πιθανούς υπόπτους. Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι υποψίες τους περί εγκληματικής ενέργειας, τότε θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να κινηθούν αστραπιαία για την προσαγωγή υπόπτων.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη βρέθηκε σε πλάγια θέση σε κατάσταση αποσύνθεσης, σε απόσταση περίπου 60 μέτρων σε ευθεία γραμμή από την είσοδο της δαιδαλώδους σπηλιάς-λαγουμιού, ύψους περίπου 1,60.

Η πρόσβαση σε αυτό το λαγούμι είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα πρέπει δηλαδή κάποιος να γνωρίζει πολύ καλά το χώρο και να έχει λόγο να βρίσκεται εκεί. Υπάρχει μια τάφρος ύψους περίπου δύο μέτρων και όταν την ανέβεις, υπάρχει δένδρο και πίσω από αυτό κλαδιά. θα πρέπει δηλαδή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά, κάποιος να ανοίξει με τα χέρια του τα κλαδιά για να βρει την είσοδο και να μπει μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ