ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών
EUROKINISSI

Δεν σταματούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία την περασμένη εβδομάδα στη Χαλκιδική, με κυριότερη πλέον στην μέριμνα για τα σπίτια δίχως στέγη.

Μπορεί να έχει αποκατασταθεί εν πολλοίς τόσο η ηλεκτροδότηση όσο και η υδροδότηση, αλλά το σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι ότι πολλές κατοικίες δεν έχουν στέγες.

Όπως τόνισε στον ραδιοφωνικό Σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ η προϊσταμένη Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Β. Ελλάδας, Όλγα Ζηκοπούλου, μέχρι στιγμής στον δήμο Προποντίδας έχουν φθάσει 500 αιτήσεις για αποζημιώσεις, εκ των οποίων 400 περίπου είναι για κατοικίες και 100 για επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ότι μερικοί ιδιοκτήτες ήδη προχώρησαν σε επισκευή και τους τονίστηκε ότι πρέπει "να βγάζουν και φωτογραφίες, προκειμένου να μην χάσουν την αποζημίωση μετά" αλλά και ότι ορισμένοι "προχώρησαν κάποιοι με δικά τους χρήματα".

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημίες, που είχαν σημειωθεί σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία των δήμων Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Πολυγύρου. Τη σχετική ενημέρωση έκανε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά την ενημέρωση που έκανε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ