ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νέες αποκαλύψεις για τον 27χρονο - Επιτέθηκε και σε άλλες γυναίκες, τον «πρόδωσε» η χλωρίνη

Κρήτη: Νέες αποκαλύψεις για τον 27χρονο - Επιτέθηκε και σε άλλες γυναίκες, τον «πρόδωσε» η χλωρίνη
Ελληνική Αστυνομία

Νέα στοιχεία για τον καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σουζάν Ίτον, στην Κρήτη έρχονται στη δημοσιότητα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, εκτός της άτυχης βιολόγου, ο 27χρονος είχε επιτεθεί σε ακόμη τρεις γυναίκες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις δύο πρώτες περιπτώσεις ο δράστης παρέσυρε με το αυτοκίνητο τις γυναίκες με σκοπό να τις ακινητοποιήσει. Αυτές έπεσαν στο έδαφος, κατάφεραν όμως να γλιτώσουν τρέχοντας και καλώντας σε βοήθεια. Η μια γυναίκα μάλιστα έχει αναγνωρίσει το αυτοκίνητο του 27χρονου, ως αυτό που την παρέσυρε.

Στην τρίτη επίθεση το θύμα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη που την έπιασε από τον λαιμό και γι’ αυτό η μαρτυρία της θεωρείται «κλειδί».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, o 27χρονος είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο για εμπρησμό σε περιοχή στα Χανιά, και είχε παραδεχτεί, τότε, την πράξη του.

Μάλιστα φέρεται να είχε πει στους Πυροσβέστες που τον είχαν συλλάβει ότι έβαλε τη φωτιά, γιατί του άρεσε πολύ να ακούει τις σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων.

Τον «έκαψε» η χλωρίνη

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 27χρονος λίγα λεπτά μετά την δολοφονία της 60χρονης έφυγε από την σπηλιά και πήγε σ’ ένα κοντινό νεκροταφείο προκειμένου να σβήσει τα ενοχοποιητικά ίχνη από το αυτοκίνητό του.

Άνοιξε το πορτ μπαγκάζ και το έπλυνε εξονυχιστικά από αίματα και άλλα στοιχεία που θα φανέρωναν σε τυχαίο έλεγχο πως εκεί μέσα είχε τοποθετήσει το σώμα της Αμερικανίδας βιολόγου.

Αυτό φαίνεται πως ήταν ένα από τα στοιχεία - «κλειδιά» για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς όταν οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο παρατήρησαν πως το μόνο καθαρό σημείο ήταν το πορτ μπαγκάζ το οποίο ήταν πρόσφατα πλυμένο και ανέδιδε πολύ δυνατή μυρωδιά χλωρίνης.

Παράλληλα όπως προκύπτει από την έρευνα, ο 27χρονος μετά τη δολοφονία πήγε τα ματωμένα ρούχα του σε σπίτι συγγενικού του προσώπου και τα έπλυνε.

Όμως, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τα στοιχεία που στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, προέκυψε ότι στο παπούτσι του υπήρχε αίμα της άτυχης Σουζάν Ίτον.

Αυτός είναι ο 27χρονος

Κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 27χρονου Κρητικού.

Πρόκειται για τον Παρασκάκη Ιωάννη του Αποστόλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου γίνεται με σκοπό να διερευνηθεί αν εμπλέκεται σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από γείτονα άνδρα, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με προβλήματα.

Άλλωστε αυτό παραδέχθηκε και ο ίδιος στους αστυνομικούς: «Όταν με πιάνει η μανία, με κυριεύει. Δεν το ελέγχω», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha.

«Πήγαινε να κάνει μπάνιο με άρβυλα, με μπουφάν, με κύμα δύο μέτρα. Και τον γλίτωσε τυχαία ο θείος του. Δεν δουλεύει το μυαλό του σωστά», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας γείτονας του 27χρονου. «Η συμπεριφορά του ήταν κανονική μετά τη δολοφονία».

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, η συμπεριφορά του ήταν κανονική και δεν είχε αλλάξει καθόλου το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία. Δεν τον είχα ικανό να κάνει τέτοιο έγκλημα. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε είχε δείξει σημάδια ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Έδειχνε να αγαπάει τη σύζυγο και τα παιδιά του. Δεν είδα ρούχα του με ίχνη αίματος» φέρεται να κατέθεσε συγγενής του δράστη, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο 27χρονος παρουσιαζόταν στα social media ως ένας άνθρωπος που λάτρευε τη φύση, τις δραστηριότητες αλλά και τα παιδιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ