ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο τα μέτωπα σε Μαρκόπουλο, Μέγαρα και Καστρίτσα Ιωαννίνων

Υπό μερικό έλεγχο τα μέτωπα σε Μαρκόπουλο, Μέγαρα και Καστρίτσα Ιωαννίνων
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Kαλή εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαρκόπουλο. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα σημείο πίσω από το γήπεδο της περιοχής και καίει χαμηλή βλάστηση (σκουπίδια και ξερά χόρτα) ενώ δεν απειλούνται κατοικίες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται 20 άνδρες με 10 οχήματα και τις επόμενες ώρες πρόκειται να αποδεσμευθούν κάποιες δυνάμεις.

Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στα Μέγαρα

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αγία Τριάδα Μεγάρων.

Ιωάννινα: Υπό έλεγχο το διπλό μέτωπο

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί και οι πυρκαγιές σε Καστρίτσα και στην Κοσμηρά, στα Ιωάννινα.

Η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αν και η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή, δεν θα αποδεσμευτούν δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες της Περιφέρειας και εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς στην περιοχή Κοσμηρά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, έχουν κινητοποιηθεί 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ