ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε απλά tips για να αντέξεις στο γραφείο την τελευταία εβδομάδα πριν την άδεια

Πέντε απλά tips για να αντέξεις στο γραφείο την τελευταία εβδομάδα πριν την άδεια

Την περίμενες καιρό αυτή την εβδομάδα και επιτέλους ήρθε. Τώρα όμως, που μόλις επτά ημέρες σε χωρίζουν από την αγαπημένη σου κυκλαδίτικη παραλία, οι δείκτες του ρολογιού μοιάζουν να έχουν «παγώσει» και κάθε task στο γραφείο φαντάζει ακατόρθωτο -ακόμη και αν πρόκειται για ένα απλό μέιλ με ένα μπριφ.

Με τον χρόνο να κυλά με απίστευτα αργούς ρυθμούς και την πλειονότητα των φίλων και των συναδέλφων σου να βρίσκεται ήδη σε κάποιον παραθαλάσσιο προορισμό (αναρτώντας, μάλιστα, στα σόσιαλ μίντια τη μία φωτογραφία μετά την άλλη), δεν υπάρχει αμφιβολία πως χρειάζεται να λάβεις τα μέτρα σου, προκειμένου να πας στο νησί ή το εξοχικό με «ανεβασμένη» διάθεση -με λίγα λόγια, να κάνεις τα απλά… αυτονόητα.

Ιδού, λοιπόν, πέντε πολύτιμες συμβουλές για να καταφέρεις να αντέξεις στο γραφείο την τελευταία εβδομάδα πριν την άδεια. Θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ψυχραιμία και την καλή σου διάθεση, μέχρι τη στιγμή που θα μπεις στο πλοίο και θα βάλεις πλώρη για τον αγαπημένο σου καλοκαιρινό προορισμό.

pica
  1. Πες το νερό… νεράκι, για να δροσιστείς και να χαλαρώσεις

Βασική συμβουλή που θα σε κάνει να αισθανθείς πως ο χρόνος κυλά λίγο πιο γρήγορα και ταυτόχρονα, θα σε δροσίσει και θα βοηθήσει να παραμείνεις στα κιλά σου μέχρι τις διακοπές. Διότι κάθε φορά που θα αισθάνεσαι ότι «πνίγεσαι» στο γραφείο και πως δεν μπορείς να περιμένεις λεπτό για το καλοκαιρινό σου ταξίδι, θα πηγαίνεις ως τον ψύκτη της εταιρείας, θα γεμίζεις το γυάλινο μπουκάλι σου, θα δροσίζεσαι και θα ηρεμείς.

Τα καλά νέα είναι πως πίνοντας περισσότερο νερό, θα ενυδατώνεις το δέρμα σου και παράλληλα, θα περιορίζεις εκείνο το έντονο αίσθημα πείνας -που νιώθεις περισσότερο όταν βαριέσαι ή αγχώνεσαι. Ακόμη, λοιπόν, και αν δεν ανανέωσες την εγγραφή σου στο γυμναστήριο για τον Ιούλιο, έστω και μία εβδομάδα με μερικό νεράκι παραπάνω αρκεί για να σε κάνεις να φαίνεσαι έστω και λίγο πιο fit.

picb
  1. Πιάσε το κινητό σου και άρχισε το Γκουγκλ Σερτς για να ξενοιάσεις

Σίγουρα γνωρίζεις πως η οργάνωση αποτελεί το «Α και το Ω» σε ό,τι αφορά στις επιτυχημένες καλοκαιρινές διακοπές. Κάποιες φορές όμως, όλοι χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια, προκειμένου να γίνουν τα απλά… αυτονόητα. Αν θέλεις, λοιπόν, να «επιβιώσεις» στο γραφείο την εβδομάδα πριν τις διακοπές, στρέψου στην τεχνολογία και βγάλε το καλύτερο πλάνο. Με το σμαρτφόν σου στα χέρια και τη βοήθεια της Γκουγκλ Αναζήτησης θα μελετήσεις εκ των προτέρων τα μέρη τα οποία σκοπεύεις ή αξίζει να επισκεφτείς. Για να πας την οργάνωση των διακοπών σου ένα βήμα παραπέρα, κάνε μία διαδικτυακή έρευνα για να ανακαλύψεις τις καλύτερες παραλίες και τα κορυφαία αξιοθέατα, εστιατόρια και μπαρ (η κριτική του κοινού είναι ένας παράγοντας που αξίζει να λάβεις υπόψη) και γέμισε τους Γκουγκλ Μαπς με σημαιάκια. Έτσι, θα γνωρίζεις που αξίζει να φας ή να χαλαρώσεις και φυσικά, πώς να πας εκεί με τη λήψη των κατάλληλων οδηγιών.

Φρόντισε, δηλαδή, να οργανώσεις με ξενοιασιά τις διακοπές σου. Κάνε απλώς σκέψη το ΚΙΟΥ ΣΤΑΡ και θα καταλάβεις. Όπως το πακέτο που ενεργοποιείς μια φορά και ξενοιάζεις για πάντα, έτσι και τα σημαιάκια στον γκουγκλ χάρτη στο «έξυπνο» τηλέφωνο σου, θα σε βοηθήσουν να μην τρέχεις την τελευταία στιγμή!

picc
  1. Σταμάτα να μετράς τις μέρες αντίστροφα

Όσο και αν κοιτάς το γεμάτο «Χ» ημερολόγιο που έχεις τοποθετήσει πάνω στο γραφείο σου, δεν θα καταφέρεις να μεταφερθείς ως δια μαγείας στο Πάνω Κουφονήσι. Για την ακρίβεια, καθώς πλησιάζει η μέρα που ξεκινά η άδειά σου, τόσο πιο αργά θα αισθάνεσαι πως θα κυλούν οι μέρες. Βάλε, λοιπόν, το ημερολόγιο ή την ατζέντα σου στο συρτάρι και σταμάτα να μετράς αντίστροφα τις μέρες. Για να διαχειριστείς την έντονη ανυπομονησία σου και καταφέρεις να διατηρήσεις τις αποδόσεις σου στο γραφείο σε καλά επίπεδα, φρόντισε να κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο -εντός και εκτός εταιρείας.

Δες τους φίλους που δεν θα συναντήσεις για αρκετό καιρό λόγω αδειών, προσπάθησε να ετοιμάσεις εγκαίρως τη βαλίτσα του ταξιδιού και ασχολήσου με εκείνο το project που ξέρεις πως θα σε περιμένει στο γραφείο μετά τις διακοπές. Πρόσεχε απλώς να μην το παρακάνεις και εξουθενωθείς.

picd
  1. Κάνε τα κατάλληλα κονέ για να βγείτε όλοι κερδισμένοι

Μία ακόμη απλή και αυτονόητη συμβουλή που συχνά ξεχνάς. Για να αντέξεις στο γραφείο την τελευταία εβδομάδα πριν την άδεια, αξιοποίησε στο έπακρο τον χρόνο και την καλή σου διάθεση -ενόψει καλοκαιρινών διακοπών. Αντί να παραπονιέσαι, δηλαδή, για την κούραση και τις ώρες που δεν περνούν, εστίασε λίγη από την ενέργειά σου ώστε να κάνεις τα κατάλληλα… κονέ. Στην ώρα του διαλείμματός ή όταν καταφέρνεις να βρεις λίγο ελεύθερο χρόνο, κάνε τις κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις.

Από να κοινωνικοποιηθείς λίγο περισσότερο με τους συναδέλφους στο γραφείο μέχρι το να κανονίσεις after work συναντήσεις με γνωστούς που έχεις καιρό να δεις, να μιλήσεις με εκείνον τον γνωστό του γνωστού στο νησί και φυσικά, να κάνεις στους φίλους σου ΚΟΝΕ με την Q. Ποιος θα έλεγε, άλλωστε, «όχι» σε 12GB δώρο για 12 μήνες; Σίγουρα ούτε εσύ αλλά ούτε και ο φίλος σου!

pice
  1. Φρόντισε να ετοιμάσεις ένα «πλαν μπι» για όλα

Σούπερ ΣΟΣ συμβουλή για κάθε εργαζόμενο που βρίσκεται μία «ανάσα» πριν τις διακοπές. Σίγουρα, κανείς δεν θέλει να σκέφτεται πως θα βγει εκτός προγράμματος στην άδειά του. Ωστόσο, επειδή στη ζωή -και το νησί- «όλα παίζουν», καλό είναι να προετοιμαστείς εκ των προτέρων για κάθε ενδεχόμενο, ετοιμάζοντας ένα «πλαν μπι» για όλα. Φρόντισε, δηλαδή, να διαθέτεις εναλλακτικές λύσεις αν χρειαστεί να απαντήσεις σε επαγγελματικά emails στην άδειά σου, αν κληθείς να αποχωρήσεις εκτάκτως από τον αγαπημένο σου προορισμό ή στην περίπτωση που… βουτήξεις στη θάλασσα με το μαγιό στην τσέπη.

Αξιοποίησε τις ημέρες αυτής της εβδομάδας για να πας την έννοια της οργάνωσης σε κορυφαίο επίπεδο. Μερικά «κλικ» αρκούν για να καλυφθείς πλήρως, όπως για παράδειγμα, το να μπεις στο ΚΙΟΥ ΣΟΠ και να πάρεις ένα μεταχειρισμένο κινητό με δόσεις που θα δείχνει σαν καινούριο (και θα έχει και εγγύηση). Και στα μέιλ σου θα απαντήσεις άμεσα και γρήγορα και δεν θα ζήσεις το απόλυτο δράμα στην πλαζ όταν συνειδητοποιήσεις πως μαζί με εσένα, έκανε βουτιές και το σμαρτφόν σου. Με λίγα λόγια, λοιπόν, φρόντισε να έχεις καβάτζα ό,τι και αν συμβεί!

Μπορεί οι συμβουλές μας να σου φάνηκαν απλές όμως, τις περισσότερες φορές όλοι χρειαζόμαστε κάποιον να κάνει τα απλά, αυτονόητα στην καθημερινότητα και τις διακοπές μας -όπως τη νέα Q που σήμερα έχει Ίνστα αλλά και Φέις! Ευτυχώς, κάποια πράγματα παραμένουν αυτονόητα όσο χρόνια και αν περάσουν και το σίγουρο είναι πως κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, εντός αλλά και εκτός γραφείου.