ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γάλλου Κρήτη: Δίωξη της 44χρονης για ανθρωποκτονία με δόλο

Δολοφονία Γάλλου Κρήτη: Δίωξη της 44χρονης για ανθρωποκτονία με δόλο
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSΙ

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε η 44χρονη η οποία συνελήφθη για τη δολοφονία του 56χρονου συντρόφου της στο δωμάτιου του ξενοδοχείου όπου διέμεναν στην περιοχή του Τσούτσουρου του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Στην 44χρονη Γαλλομαροκινή, στην οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, δόθηκε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι, ενώ η Εισαγγελία θα ορίσει δικηγόρο που θα αναλάβει την υπεράσπισή της. Επιπλέον, ζητήθηκε η συνδρομή διερμηνέα, ο οποίος βοήθησε στην επικοινωνία με τις δικαστικές Αρχές, καθώς η 44χρονη μιλάει μόνο τη γαλλική γλώσσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος άνδρας εντοπίστηκε αιμόφυρτος μέσα στο δωμάτιο που διέμεναν, με εμφανή χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, κυρίως στο στήθος. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στον κάδο απορριμμάτων του μπάνιου ένα ματωμένο μικρό ψαλίδι, το οποίο θεωρείται ότι είναι το εργαλείο της επίθεσης κατά του άτυχου Γάλλου τουρίστα.

Πάντως, στον ισχυρισμό της 44χρονης ότι ο σύντροφος της αυτοτραυματίστηκε, απάντησε αρνητικά η ιατροδικαστική εξέταση, που αναφέρει ότι πρόκειται για έγκλημα, καθώς τα τραύματα προκλήθηκαν από άλλο άτομο.



Καθημερινό φαινόμενο οι καυγάδες του ζευγαριού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τοπικών μέσων, οι καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν συχνό φαινόμενο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 56χρονος έφτασε στην Κρήτη μαζί με την 44χρονη το περασμένο Σάββατο και είχαν σκοπό να μείνουν μία ολόκληρη βδομάδα.

Καθημερινά το ζευγάρι κατανάλωνε αρκετή ποσότητα αλκοόλ και στη συνέχεια επέστρεφε στο δωμάτιό του όπου άρχιζαν οι καυγάδες.

Μάλιστα, κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο κάθε βράδυ υπήρχαν παράπονα από άλλους τουρίστες καθώς από το δωμάτιό τους ακούγονταν υστερικές φωνές και χτυπήματα.

Το μοιραίο βράδυ

Τη νύχτα της δολοφονίας, τα άτομα που έμεναν δίπλα στο ζευγάρι τους άκουσαν να καυγαδίζουν.

Ανέβηκαν στο δωμάτιο, χτύπησαν αλλά δεν πήραν καμία απάντηση. Τελικά, άνοιξαν την πόρτα και αντίκρισαν τον 56χρονο να κείτεται αιμόφυρτος μπροστά από το μπάνιο και την 44χρονη να κάθεται στο κρεβάτι.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά για τον 56χρονο.

Την ίδια ώρα, άνδρες της αστυνομίας, κάνοντας μία πρώτη αυτοψία, βρήκαν το ματωμένο ψαλιδάκι στο καλαθάκι των αχρήστων και συνέλαβαν την 44χρονη.

Τι ισχυρίζεται η 44χρονη

Η 44χρονη από την πρώτη στιγμή δηλώνει αθώα ισχυριζόμενη πως ο 56χρονος είχε ψυχολογικά προβλήματα και αρκετές φορές στο παρελθόν έχει αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του.

Για το μοιραίο βράδυ ανέφερε πως ο σύντροφός της πήρε το ψαλίδι με σκοπό ν’ αυτοκτονήσει εκείνη προσπάθησε να τον σταματήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ