ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γρηγορόπουλου: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για Κορκονέα - Σαραλιώτη

Δίκη Γρηγορόπουλου: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για Κορκονέα - Σαραλιώτη
EUROKINISSI

Σήμερα, 29 Ιουλίου, θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λαμίας για τους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση του δικαστηρίου επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 19 Ιουνίου, ωστόσο, με αφορμή την απουσία του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα ο οποίος βρισκόταν για λόγους υγείας στο Νοσοκομείο Λαμίας, το Δικαστήριο διέκοψε τη δικάσημο για σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι.

Η απόφαση είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου που έκαναν λόγο για ακραία και προκλητική μεθόδευση προκειμένου οι δύο κατηγορούμενοι να τιμωρηθούν με το νέο ποινικό κώδικα.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. και της κ. Κωνσταντόπουλου:

Πρωτόδικα ο Επ. Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που εκτίει στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού. O Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ