ΕΛΛΑΔΑ

Προκάλεσε ανησυχίες η αλλαγή πορείας κρουαζιερόπλοιου

Προκάλεσε ανησυχίες η αλλαγή πορείας κρουαζιερόπλοιου
MSC

Θρίλερ τις τελευταίες ώρες με την πορεία αμερικανικού κρουαζιερόπλοιου με 4.000 επιβάτες και πλήρωμα, κυρίως αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης προερχόμενο από τη Χάιφα του Ισραήλ και κλήθηκε για έκτακτο έλεγχο στον ναύσταθμο της Σούδας, ενώ είχε αρχικό προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου. Το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Fantasia έδεσε στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας, στην οποία πάντα δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Χανίων κ. Ορφανό ο πράκτορας της εταιρείας είχε ενημερώσει απο προχθές το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων πως λόγω καιρού δεν θα γινόταν προσέγγιση στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά στο λιμάνι της Σούδας, όπως και έγινε σήμερα στις 8 το πρωί. Επίσης ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευης και ενώ το κρουαζιερόπλοιο ήταν εν πλω για την Σούδα, διαπιστώθηκε ο αιφνίδιος θάνατος ενός εκ των επιβατών από παθολογικά αίτια.

Σήμερα το πρωί, με τον κατάπλου του Fantasia στην Σούδα, λιμενικοί μαζί με ιατροδικαστή ανέβηκαν στο πλοίο και παρέλαβαν τη σορό του επιβάτη προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή στο Νοσοκομείο Χανίων. Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 5 το απόγευμα για την Τσιταβέκια Ιταλίας.

Η ταυτότητα του Fantasia

Το κρουαζιερόπλοιο Fantasia αποτελεί το καύχημα της εταιρίας MSC Cruises. Συνολικού εμβαδού 16.000 τετραγωνικόν μέτρων, διαθέται ένα υπερπολυτελεές σαλόνι 1700 θέσεων, γήπεδο μίνι γκολφ, καθώς και γήπεδο τένις. Διαθέτει επίσης 1637 δωμάτια από τα οποία το 80% έχει θέα προς τη θάλασσα,. Εγκαινιάστηκε το 2008 στην Νάπολη από τη Σοφία Λόρεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ