ΕΛΛΑΔΑ

Απομακρύνθηκαν οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι από το μαγαζί του Μποτρίνι

Απομακρύνθηκαν οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι από το μαγαζί του Μποτρίνι
INTIME/ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Απομακρύνθηκαν οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι από το μαγαζί του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα, ύστερα από τις καταγγελίες σπουδαστή για την κακομεταχείρισή του.

«Έχουν ήδη απομακρυνθεί δύο υπάλληλοι από το εστιατόριο και ένας αποχώρησε μόνος του. Τον συγκεκριμένο υπάλληλο φυσικά και τον γνωρίζω που έχει κάνει τις καταγγελίες αλλά δεν είχε υπάρξει ποτέ πρόβλημα μαζί του. Τι συμβαίνει πίσω από αυτό θα φανεί», δηλώνει ο Έκτορας Μποτρίνι.

Ο 19χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος ζήτησε την συνδρομή και άλλων ειδικών προκειμένου να αποφανθούν για την κατάστασή του.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αυλωνίτης:

«Γνωστοποίησα το θέμα σε όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα έρθω σε επαφή και με τον υπουργό Εργασίας τον κύριο Βρούτση και ταυτόχρονα σκέφτομαι και άλλου είδους κοινοβουλευτικές ενέργειες έτσι ώστε να μεγιστοποιήσω το θέμα» δήλωσε στο OPEN.



Τι δηλώνει ο δικηγόρος του 19χρονου

Στο OPEN μίλησε ο δικηγόρος του 19χρονου μάγειρα από την Κέρκυρα, που κατήγγειλε βασανιστήρια στην κουζίνα, Στέφανος Νικόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ιατροδικαστική και εισαγγελική έρευνα θα δικαιώσουν τον πελάτη του.

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει οι 19χρονος, όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βίωναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του» λέει ο δικηγόρος.

«Τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας. Έχει εξεταστεί από ιατροδικαστές κι όλα θα αποδειχθούν περίτρανα. Εάν γνωρίζει ή όχι (σ.σ.: ο Μποτρίνι) προκύπτουν μέσα από την έρευνα... Και γνώριζε... Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι ακριβώς νομίζει. Ό,τι έγινε για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη».

Όπως καταγγέλλει ο νεαρός, υπέστη βασανιστήρια από τον υπεύθυνο κουζίνας πασίγνωστου εστιατορίου, το οποίο ανήκει στο γνωστό σεφ, Έκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα όπου εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ