Η Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πολύς λόγος μπορεί να έγινε για την 4η σχολή Νομικής στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι για τη δυνατότητα σπουδών στη Νομική, η οποία υπάρχει, βρίσκεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου πέραν του προγράμματος Κυπριακού Δικαίου, προσφέρει αναγνωρισμένο πρόγραμμα Νομικής Ελληνικού Δικαίου εκτός Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της επιστήμης, της έρευνας και της διδασκαλίας του ελληνικού ακαδημαϊκού γίγνεσθαι.

kipros university1

Το CNN Greece συνάντησε τον κ. Φάνη Παυλίδη, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Αποφοίτων Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, για να συζητήσουμε μαζί του όλα όσα αφορούν στους τελειόφοιτους που αναζητούν μία Νομική Σχολή αντίστοιχη των προσδοκιών τους. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε πως το πρόγραμμα σπουδών Ελληνικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, η ύλη των μαθημάτων και οι ώρες διδασκαλίας είναι ακριβώς αντίστοιχες των νομικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων, ενώ το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βεβαιώνει τη δυνατότητα εγγραφής των πτυχιούχων στα μητρώα ασκούμενων Δικηγορικών Συλλόγων της Κύπρου.

kipros university2

Επιπρόσθετα, οι πτυχιούχοι της νομικής οι οποίοι έχουν την ισοτιμία του τίτλου σπουδών τους από τον ΔΟΑΤΑΠ εγγράφονται στα μητρώα ασκουμένων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος χωρίς εξετάσεις επάρκειας.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης