ΕΛΛΑΔΑ

Η Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το CNN Greece συνάντησε τον κ. Φάνη Παυλίδη, Δικηγόρο και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Αποφοίτων Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

kipros university1

Συζητήσαμε μαζί του όλα όσα αφορούν τους αποφοίτους μέσης εκπαίδευσης που επιθυμούν να σπουδάσουν Νομική και γιατί η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την ιδανική επιλογή για σπουδές Νομικής Ελληνικού Δικαίου στο εξωτερικό.

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, μας αναλύει πως το πρόγραμμα σπουδών Ελληνικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, η ύλη των μαθημάτων και οι ώρες διδασκαλίας είναι ακριβώς αντίστοιχες των νομικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων, ενώ το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βεβαιώνει τη δυνατότητα εγγραφής των πτυχιούχων στα μητρώα ασκούμενων Δικηγορικών Συλλόγων της Κύπρου.

kipros university2

Επιπρόσθετα, λόγω και της Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας και Κύπρου για αμοιβαία αναγνώρισή Τίτλων Σπουδών, το Πτυχίο Νομικής που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ισοδύναμος των Ελληνικών Α.Ε.Ι. Ως εκ τούτου, οι πτυχιούχοι της Νομικής Σχολής εγγράφονται στα μητρώα ασκουμένων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος χωρίς εξετάσεις επάρκειας.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ