ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω από το μηδέν το θερμόμετρο σε δεκάδες περιοχές της χώρας

Κάτω από το μηδέν το θερμόμετρο σε δεκάδες περιοχές της χώρας
EUROKINISSI

Σε λευκό κλοιό θα βρεθούν σήμερα, Δευτέρα (18/01) οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας. Ήδη σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο έχει πέσει υπό το μηδέν. Χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν και στην Αττική.

Τσουχτερό κρύο και πολικές θερμοκρασίες επικρατούν ήδη σε δεκάδες περιοχές της χώρας, με την πρόγνωση της ΕΜΥ να κάνει λόγο για χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής και ενδεχομένως και στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Αττική, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.

Βαθμιαία θα χιονίσει στα ημιορεινά, στα βόρεια προάστια και ενδεχομένως και στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια χιονόνερο. Από το μεσημέρι στη Δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά- ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

Από το βράδυ στην Ήπειρο ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά- ημιορεινά και χιονόνερο σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές – καταιγίδες και στα ορεινά- ημιορεινά χιονοπτώσεις.

Εξασθένηση των φαινομένων θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Νεφώσεις θα εκδηλωθούν με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Διάσπαρτες θα είναι οι καταιγίδες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 και στην Κρήτη δυτικοί έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονόπτωση στα Βόρεια και βροχές ή διάσπαρτες καταιγίδες στα νότια. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι Βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα Βόρεια έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Στα Βόρεια από -1 έως 6 και στα νότια από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα επικρατούν πολικές θερμοκρασίες στις εξής περιοχές:

Καϊμακτσαλάν: -14
Λαϊλιάς Σερρών: -11
Σέλι: -9
Τρία Πέντε Πηγάδια: -9
Βλαστή Κοζάνης: -8,5
Παρνασσός: -8
Γαρδίκι Τρικάλων: -7
Μαυρολιθάρι Φωκίδας: -6
Νότιο Πεδίο Κοζάνης: -6
Πληκάτι Ιωαννίνων: -6
Φλώρινα: -5,5
Παναχαϊκό Όρος: -5,2
Αμύνταιο: -5
Μυρίκη Καρπενησίου: -5
Μαυροπηγή Κοζάνης: -5
Αρδασσα Κοζάνης: -4,4
Βεγορίτιδα: -4,4
Λίμνη Πλαστήρα: -4,4
Πολύγυρος: -4,2
Βωβούσα Ιωαννίνων: -4,1
Ριζωμάτα Ημαθίας: -4,1
Μακρυνίτσα: -4
Πάπιγκο: -3,8
Κεράσοβο Ιωαννίνων: -3,7
Κερασιά Πέλλας: -3,6
Μόρνος: -3,2
Μεταξάδες Έβρου: -2,9
Καταρράκτης Άρτας: -2,8
Αράχωβα: -2,7
Δομοκός: -2,6
Τρίστενο Ιωαννίνων: -2,6
Καστοριά: -2,4
Ορεστιάδα: -2,4
Ορεινή Ναυπακτία: -2,3
Διδυμότειχο: -2,1
Λαγκαδάς: -2,1
Πραμαντα Ιωαννίνων: -1,9
Καρπενήσι: -1,8
Ζίτσα Ιωαννίνων: -1,7
Κιλκίς: -1,7
Δωδώνη: -1,6
Νευροκόπι: -1,5
Σέττα Ευβοίας: -1,5
Βουργαρέλι Άρτας: -1,4
Τρίκαλα Κορινθίας: -1,4
Ζαγορά Πηλείου: -1,3
Γρεβενά: -1,2
Πέστα Ιωαννίνων: -1,2
Λαγκάδια Αρκαδίας: -1,1
Παραμυθία: -1,1
Καλαμπάκα: -0,8
Κοίμιση Σερρών: -0,8
Θεσσαλονίκη: -0,7
Ίμερος Ροδόπης: -0,6
Λυκόχεια Αρκαδίας: -0,6
Σαμαριά: -0,6
Νάουσα: -0,5
Στεμνίτσα Αρκαδίας: -0.5

* Όπως παρουσιάζονται στο meteo.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ