ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Τι αναφέρει ο δικηγόρος του δράστη για τη διπλή δολοφονία

Καβάλα: Τι αναφέρει ο δικηγόρος του δράστη για τη διπλή δολοφονία
Intime

Μια διαφορετική εξήγηση για την διπλή δολοφονία στην Καβάλα δίνει ο δικηγόρος του 42χρονου δράστη ο οποίος υποστηρίζει πως το φονικό δεν έγινε για μια θέση πάρκινγκ.

Όπως αναφέρει στο kavalapost.gr ο δικηγόρος του δράστη Μιχάλης Τικόπουλος, ο δράστης και τα θύματα είχαν πολλές διαφορές εδώ και χρόνια ως γείτονες.

Σύμφωνα με τον κ. Τικόπουλο και με τα όσα τού μετέφερε ο πελάτης του, τα δύο θύματα μπήκαν στο σπίτι του δράστη και επιτέθηκαν στη μητέρα του, με αποτέλεσμα ο 42χρονος να «θολώσει», να αρπάξει την καραμπίνα και να σκοτώσει μάνα και γιο, ενώ ακολούθως παραδόθηκε αυτοβούλως στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Περιγραφές για τον δράστη και τα θύματα του διπλού φονικού δίνουν κάτοικοι της Χρυσούπολης, σε ρεπορτάζ του enanews.gr.

Κάτοικος της Χρυσούπολης περιγράφει στον τηλεοπτικό φακό τι εκτυλίχθηκε λίγο μετά τους πυροβολισμούς. Όπως είπε, ο δράστης έφυγε από το σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο και σταμάτησε σε ένα σημείο, λέγοντας σε κάποιον κάτοικο της περιοχής: «Έφαγα τους δύο, πάω στην αστυνομία, θα γυρίσω, θα φάω κι εσένα».

Ο ίδιος μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο δράστης «είχε πρόβλημα» και ότι ενοχλούσε τον κόσμο.

Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μιλώντας για τα θύματα και τον δράστη σημείωσε:

«Σοκαριστήκαμε όλοι μόλις μάθαμε για το διπλό φονικό γιατί ο δήμος μας δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους γεγονότα. Ο άτυχος Σ.Σ. ήταν πατέρας δυο ανήλικων κοριτσιών, ένας πολύ καλός οικογενειάρχης που μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για αυτό το παλικάρι, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή.

«Τον γνώριζα γιατί η σύζυγός μου είναι δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο που πηγαίνουν τα κοριτσάκια του. Πραγματικά είμαστε συντετριμμένοι που για ένα ανούσιο λόγο χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές», είπε ακόμη και συνέχισε:

«Κι η μητέρα του θύματος ήταν μια πολύ καλή γυναίκα, η οποία ξεψύχησε κι αυτή δίπλα στο παιδί της, όταν την πυροβόλησε κι εκείνη ο δράστης. Τον δράστη τον είχαμε προσλάβει για ένα δίμηνο στην καθαριότητα και μετά έφυγε. Δεν μας είχε απασχολήσει ποτέ, φαινόταν ένας ήσυχος βιοπαλαιστής.

Αυτό που γνωρίζω εγώ, από πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, είναι ότι διαπληκτίστηκαν θύμα και δράστης, ήταν γείτονες και είχαν συχνά διαφωνίες για το σημείο στάθμευσης του φορτηγού που είχε στην κατοχή του το θύμα. Αυτή η διαφωνία μεταξύ τους κρατούσε χρόνια, από ό,τι έχω ενημερωθεί και δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη».

Ο 42χρονος Σ.Σ. άφησε πίσω του σύζυγο και δύο μικρά παιδιά. Περίοικοι αναφέρουν ότι ο δράστης είναι κυνηγός και κατείχε νόμιμα την κυνηγετική καραμπίνα.

O δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας όπου θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ