ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία - Απομακρύνθηκε κόσμος από τις παραλίες

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία - Απομακρύνθηκε κόσμος από τις παραλίες

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Μεσόκαμπο Σάμου, με την κατεύθυνση των ανέμων να έχει αλλάξει και τις φλόγες να στρέφονται προς τη θάλασσα, γεγονός που κατά την Πυροσβεστική, βοηθά το έργο της κατάσβεσης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γεγονός πως άλλαξε η κατεύθυνση των ανέμων έχει αναστατώσει τους κατοίκους και τους τουρίστες καθώς κοντά στο σημείο βρίσκονται ξενοδοχεία.

Ο κόσμος απομακρύνθηκε για προληπτικούς λόγους από τέσσερα ξενοδοχεία και μεταφέρθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Παράλληλα, από τις 18:00 στο σημείο βρίσκονται ένα πλωτό, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, 2 σκάφη Frontex και 15-20 ιδιωτικά σκάφη τα οποία απομάκρυναν συνολικά από τις παραλίες Γλυκόριζα και Πρωτέα περίπου 70 άτομα.



Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας.

Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θετική θεωρείται η εξασθένιση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Τα ξενοδοχεία και τα σπίτια στην περιοχή δεν κινδυνεύουν, ωστόσο νωρίτερα, κάποιες φλόγες άγγιξαν τις αυλές οικιών, χωρίς να επεκταθούν.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα, Ηλεία, Λακωνία, Μεσσηνία, Φλώρινα και Ιωάννινα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όλες οι πυρκαγιές έχουν καλύτερη εικόνα και οι δυνάμεις επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση από στεριάς, καθώς τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει από όλα τα μέτωπα.

Παράλληλα, νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε και στα Κύθηρα, με την Πυροσβεστική να μην εκφράζει ανησυχίες, ενώ στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις από την Πελοπόννησο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ