ΕΛΛΑΔΑ

Ποια σχολεία θα μείνουν αύριο κλειστά στη Βόρεια Ελλάδα- Όλες οι αλλαγές στο πρόγραμμα

Ποια σχολεία θα μείνουν αύριο κλειστά στη Βόρεια Ελλάδα- Όλες οι αλλαγές στο πρόγραμμα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας δεκάδων σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα φέρνουν και αύριο Τρίτη ο παγετός και οι χιονοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής ακόμη και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί μέχρι τις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κουδούνι των σχολείων όλων των βαθμίδων θα χτυπήσει αύριο περίπου μία ώρα αργότερα, σε σχέση με το κανονικό ωράριο έναρξης των μαθημάτων.

Στους δήμους Φλώρινας, Εορδαίας και Πολυγύρου, όμως, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και το ισχυρό ψύχος κρίθηκε πως δεν επιτρέπουν την κανονική λειτουργία τους.

Κεντρική Μακεδονία

Αναλυτικότερα, κλειστά λόγω του παγετού θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. Με καθυστέρηση περίπου 45' θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της μέρας στα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ορμύλιας, καθώς επίσης και σε αυτά της παραλιακής ζώνης (Γερακινή-Καλύβες, Όλυνθος), τα οποία θα λειτουργήσουν μετά τις 9 το πρωί.

Τη συνηθισμένη ώρα θα καθίσουν αύριο στα θρανία τους οι μαθητές πρωτοβάθιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, μετά τη σημερινή ανάπαυλα (σήμερα Δευτέρα τα σχολεία έμειναν κλειστά).

Δυτική Μακεδονία

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Ιωάννη Bοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κι αύριο κλειστά -όπως και σήμερα- λόγω του χιονιά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Βάσει του συνηθισμένου ωραρίου θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στον δήμο Αμυνταίου. Ωστόσο, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν περίπου μια ώρα αργότερα από το κανονικό τους πρόγραμμα τόσο στον δήμο Αμυνταίου, όσο και σε εκείνον των Πρεσπών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του ισχυρού ψύχους.

Στις 9.30 το πρωί θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, λόγω πρόβλεψης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Οι αίθουσες των σχολείων θα είναι πάντως ανοιχτές από τις 8.15 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στον δήμο Εορδαίας, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, κατόπιν απόφασης του δημάρχου, Σάββα Ζαμανίδη.

Λόγω της πρόβλεψης για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, αποφάσισε ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου (και τους παιδικούς σταθμούς) θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί.
Με απόφαση τέλος του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, αύριο Τρίτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα λειτουργήσουν στις 9.30 το πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ