ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά
ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Συνέχεια προκλήσεων από την Άγκυρα καθώς εκτός του ότι δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες, σε μεγάλο ύψος για ακόμη μία φορά καταγράφηκαν δεκάδες παραβιάσεις και κάποιες από αυτές εξελίχθηκαν σε εμπλοκές.

Συνολικά σήμερα, Τετάρτη σημειώθηκαν 19 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 56 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τα συνολικά 16 τουρκικά αεροσκάφη τα 6 ήταν οπλισμένα, ενώ σε 5 περιπτώσεις οι αναχαιτίσεις εξελίχθηκαν σε εμπλοκές.

Υπερπτήσεις από το Μακρονήσι

Δύο τουρκικά F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, στις 12:03 πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι - ανάμεσα στους Φούρνους Ικαρίας και το Αγαθονήσι - στα 22.400 πόδια, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Ένα λεπτό αργότερα 2 τουρκικά F-4 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης επίσης, πέταξαν πάνω από τις ίδιες νησίδες στα 10.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ