ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Προτεραιότητα στις προσλήψεις επαγγελματιών υγείας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Κικίλιας: Προτεραιότητα στις προσλήψεις επαγγελματιών υγείας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
INTIME NEWS

Άμεση προτεραιότητα στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου δίνει το υπουργείο Υγείας, με εντολή του Βασίλη Κικίλια.

Οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων του προγράμματος PHILOS – II, αναρτήθηκαν την Παρασκευή (30/08/2019). Εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συνολικά 145 επαγγελματίες υγείας των παρακάτω ειδικοτήτων: ιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές/διερμηνείς, διασώστες, συντονιστές πεδίου και συντονιστής υπηρεσιών.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων και ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Γενικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών, ενώ έχει προγραμματισθεί η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν καλύφθηκαν.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τη Μυτιλήνη για την εκτίμηση της κατάστασης και το σχεδιασμό αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των τοπικών δομών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ