ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - Νέα Μάκρη: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εμπρησμό - Πώς ξέσπασε η φωτιά

Φωτιά - Νέα Μάκρη: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εμπρησμό - Πώς ξέσπασε η φωτιά
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πληθαίνουν τα στοιχεία και οι μαρτυρίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Νέα Μάκρη.

Υπουργοί της κυβέρνησης, αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και κάτοικοι έχουν μιλήσει από την πρώτη στιγμή για «ανθρώπινο χέρι» και όσο περνάει η ώρα, οι καταγγελίες και οι εκτιμήσεις αυξάνονται.

Κάτοικοι της περιοχής Λιβίσι κατήγγειλαν ότι πρόκειται για εμπρησμό, αναφέροντας ότι είδαν ύποπτα πρόσωπα να κινούνται κοντά στο σημείο την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά.

«Είδαν ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι»

«Το πατρικό της συζύγου μου είναι στα 70 μέτρα από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά. Η πεθερά μου με την αδελφή της σύζυγού μου, στις 01:30 το βράδυ, είδαν ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι, το έχουμε δηλώσει ήδη στην αστυνομία, με έξι - επτά άτομα. Έχουν δει την πινακίδα. Είναι σίγουρος ο εμπρησμός. Με ξύπνησαν μισή ώρα μετά. Η φωτιά έπιασε στις 02:10 περίπου και πήγα στο σημείο αμέσως» δήλωσε κάτοικος της Νέας Μάκρης, στο OPEN.

Ενώ συμπλήρωσε: «Μου είπαν ότι έφυγαν προς το βουνό. Τέτοια ώρα είναι δεδομένο ότι είναι εμπρησμός. Ήξεραν ότι είχε αέρα εκείνη την ώρα».

«Τα παιδιά μου είδαν τους εμπρηστές»

Ακόμη μία μαρτυρία ενισχύει τα σενάρια περί εμπρησμού.

Μητέρα με ενήλικα παιδιά κατήγγειλε στον ANT1 ότι τα παιδιά της είδαν τους εμπρηστές.



Το βράδυ κάθονταν στο μπαλκόνι και είδαν έναν νεαρό άνδρα με μηχανάκι να ανεβαίνει σε χωματόδρομο δύσβατης περιοχής με ταχύτητα, να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα από δύσβατο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε η πυρκαγιά.

Χαρδαλιάς: Ξεκάθαρος εμπρησμός

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν μεταβεί στο σημείο τα ανακριτικά κλιμάκια για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Πατούλης: Ενδείξεις για εμπρησμό

Την πιθανότητα εμπρησμού εξετάζει, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο CNN Greece ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά, οι εστίες αλλά και κάποιες ύποπτες κινήσεις που έχουν παρατηρήσει οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα μας κάνει να εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να ευθύνεται ανθρώπινο χέρι», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Δήμαρχος Νέας Μάκρης: Υποψίες ότι η φωτιά δεν μπήκε τυχαία

Έχουμε υποψίες ότι σε αυτό το σημείο, αυτή η φωτιά δεν μπήκε τυχαία.

«Δεν είναι τυχαίο», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, Σ.Τσίρκας.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Πώς ξέσπασε η φωτιά

Στο «φως» της δημοσιότητας δόθηκε και βίντεο - ντοκουμέντο που αποκαλύπτει πώς ξέσπασε η πυρκαγιά στο Λιβίσι.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ