ΕΛΛΑΔΑ

«Θα χυθεί αίμα»: Κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία hotspot στη Φθιώτιδα

«Θα χυθεί αίμα»: Κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία hotspot στη Φθιώτιδα
lamianow.gr

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το στρατόπεδο «Παπαποστόλου» στην Φθιώτιδα, αντιδρούν οι κάτοικοι της Στυλίδας, στην ενδεχόμενη δημιουργία hotspot στον Καραβόμυλο.

«Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε αντίθετοι στην φιλοξενία προσφύγων, αλλά όχι με τέτοιες αιφνιδιαστικές μεθόδους» δήλωσε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, η οποία δύο μέρες νωρίτερα (03/09) συγκάλεσε το δημοτικό συμβούλιο για να εξετάσει τη συγκεκριμένη κατάσταση.

«Εδώ δεν θα έρθουν. Θα μας τινάξουν στον αέρα, είναι τελειωμένη υπόθεση, αν έρθουν θα χυθεί αίμα», έλεγαν ορισμένοι από τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamianow.gr.

Σχετικά με τα όσα αναφέρει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και μετά από επικοινωνία του με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνεται πως θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης στο στρατόπεδο «Γεώργιου Παπαποστόλου», που βρίσκεται δίπλα στα σπίτια, για να δημιουργηθεί ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, ώστε μέσα στον Σεπτέμβριο να φτάσουν στην Ανατολική Φθιώτιδα, οι πρόσφυγες.

Δεν υπάρχει πρόσβαση στον δρόμο

Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα, από το βράδυ της Τρίτης ο Δήμος και οι κάτοικοι έκλεισαν την πρόσβαση στον δρόμο για το στρατόπεδο μέσω της τοποθέτησης μηχανημάτων, ενώ παράλληλα τόνισαν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει «Μόρια» η ανατολική Φθιώτιδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ